Adilcevaz Esnafının Derdi Dinlendi

Bitlis'in Adilcevaz Belediye Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ortaklaşa esnafa yönelik düzenlediği 3. İstişare Toplantısı yapıldı.

Adilcevaz Esnafının Derdi Dinlendi
Adilcevaz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hamdi Tutçu, 'Adilcevaz esnafı pahalıya mal satıyor' imajını kırmak için çeşitli etkinlik ve kampanyalar düzenlediklerini belirtti. Çevre il ve ilçelere alışveriş yapmak için giden vatandaşların ilçeye bağlamak için çeşitli sosyal aktiviteler düzenlediklerini de belirten Tutçu, ilçe esnafının birleşerek büyük alışveriş merkezleri kurmaları gerektiğini kaydetti. Tutçu, ilçeye yapılacak olan en büyük yatırımın ise bir fakültenin açılması olduğunu vurguladı.
Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy ise Adilcevaz'ın en büyük sorunun çekememezlik ve tembellik olduğunu dile getirdi. İlçe halkının ve esnafın üzerine sanki bir ölü toprağı serpilmiş olduğunu anlatan Başkan Göksoy, "Herkes hayatından bezmiş. Kimse çalışmak istemiyor. Kahve köşelerinden dedikodu yapmaktan çalışmaya kimse vakit bulamıyor. Bu böyle gitmez. Bunun hesabını hepimiz ağır öderiz" dedi.
İlçede görev yapan memurlar ve ilçe halkının dışarıya alışverişe gitmesinin doğru olmadığını dile getiren Göksoy, "Belediye başkanı olarak belki burada benim de hatam vardır. Çeşitli sosyal aktiviteleri ilçemize kazandırmamız gerekiyor. Bir sinema salonu, bir alışveriş merkezi kurarak bu paranın ilçede kalmasını sağlayabiliriz. Ama esnaf olarak siz de kendiniz sorgulayın ve kendinize çeki düzen verin. İşyerlerinizi zamanında açın ve geç saatlerde kapatın. Memurlar bile sizin kadar rahat değiller. Bence Adilcevaz ilçesinin en büyük sorunu birlik ve beraberlik sorunudur. Birbirimizi sevmiyor ve güvenemiyoruz. Bu böyle olduğu sürece, 3 kişinin bir araya gelemediği sürece Adilcevaz ilçesinin sorunlarını çözmek mümkün değildir" dedi.
Toplantıda bir konuşma yapan Adilcevaz İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz ise esnaflık bereketli bir iş olduğu kadar riskli olduğunu belirtti. Artık kamu yatırımı beklemenin doğru bir hareket olmadığını söyleyen Kaymakam Dilsiz, "Devlet işadamlarının yatırım yapabilmeleri için o bölgede gerekli altyapıyı hazırlar ve yatırım yapmalarını bekler. Eğer o bölgeye yatırım yapılmıyorsa bu devletin sorunu değildir. Devlet yaptığı altyapılarla bu bölgeye her türlü imkanı sağlamıştır. Bu terör belasının da bitmesine ramak kalmıştır. Bu bölgede iş adamlarının yatırım yapmasını bekliyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından esnafların soru ve taleplerini de dinleyen yöneticiler, sorunların çözümü için sık sık toplantı yapacaklarını söylediler.