Çanakkale Rotary Kulübünden Rektör Akdemir'e Ziyaret

Rotary Kulübü 2440

Çanakkale Rotary Kulübünden Rektör Akdemir'e Ziyaret
Rotary Kulübü 2440. Bölge Guvernörü Yeşim Yöney, Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Şekip Günay, ve kulüp üyeleri, Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) RektörÜ Prof. Dr. Ali Akdemir'i makamında ziyaret ederek yeni yılda gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri anlattı.
Yeşim Yöney, Çanakkale Savaşı'na katılan ülkelerden 75 yabancı, 25 Türk öğrenciyi, "Savaşın Olduğu Kentte Barışı Konuşuyoruz" sloganından yola çıkarak, Çanakkale'de buluşturmak için hazırladıkları projelerini sundu. Ayrıca Eğitim Fakültesi ile birlikte yürütmek istedikleri "Toplum Liderleri Geliyor" adlı projeyle, genç öğretmen adaylarına liderlik, iletişim, opera, bale, tiyatro, sanat, bireysel görgü gibi konuları anlatmak istediklerini belirtti. Yöney, alanında uzman ve başarılı kişilerle, öğrencileri buluşturmayı amaçladıkları hizmet projesini anlatarak ÇOMÜ ile ilişkilerimizi sıkı tutmak istediklerini ifade etti.
Prof. Dr. Ali Akdemir de ziyarette yaptığı konuşmada üniversite olarak Rotary Kulübü ile yoğun işbirliği içerisinde olduklarını dile getirerek, STK'lar ile işbirliğinin üniversiteyi canlandırdığına dikkat çekti. Prof. Dr. Ali Akdemir, üniversitenin her açıdan kentin hizmetinde olduğunu ifade ederek, söz konusu projelerin üniversite ile örtüştüğünü ve hangi alanda olursa olsun kulübün ihtiyaç duyduğu bilimsel desteği kendilerine sunabileceklerini söyledi.