Başkan Özhaseki: Değişimi doğru algılayanlar ayakta kalır

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, girişimcilikte değişim olgusunun önemine vurgu yaparak, "Değişimi doğru algılayanlar ayakta kalır

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, girişimcilikte değişim olgusunun önemine vurgu yaparak, "Değişimi doğru algılayanlar ayakta kalır." dedi.

Erciyes Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından gerçekleştirilen 'Liderlik ve Girişimcilik Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kamunun hantal bir yapıda olduğunu belirtti. Özhaseki, "Özel sektör devamlı kendini yeniler, ayakta kalır. O nedenle kamunun da kendine çeki düzen vermesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında zaman zaman geçmişten girişimcilik örnekleri de veren Özhaseki, şehirlerin gelişebilmesi, cazibe merkezi olabilmesi için o şehirlerin yöneticilerinin de girişimci ruha sahip olması gerektiğine değindi. Günümüzde bazı şehirlerin gelişip büyürken bazılarının ilçe konumuna geldiğini hatırlatan Özhaseki, "İnsanların bir şehirde iş, aş, sosyal hayat bulabilmesi için yeni işler yapmak yeni alanlar açmak gerek. Burada da girişimcilik devreye giriyor. Köprü yapmak, su bulmak, yol yapmak, altyapı hizmetleri vermek tek başına yeterli olmuyor." tespitinde bulundu.

Kadir Has Stadı Projesi ile çalışmaları devam eden Erciyes Projesi'nin girişimcilik adına önemli örnekler olduğunun altını çizen Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti: "Yurt dışında maçlara gittiğimde hep hüzünlenirdim. Bizim statlarımız neden böyle değil diye. Eski stat şehrin merkezinde çok çirkin bir yapıdaydı. Biz bunun için çalışmalara başladık. Eski stat yerini 100 milyon TL'ye sattık, o parayla da Kayseri'ye on ayrı tesis yaptık. Kadir Has Stadı ve Kongre Merkezi, olimpik yüzme havuzu bunlardan bazıları. Bu tesisler sayesinde artık Kayseri'de milli maçlar yapılıyor. Şimdi de Erciyes'te çalışmalara başladık. Karşımıza 12 ay doluluk sağlayacak bir proje çıktı. İşte bu bir girişimciliktir."

Belediye başkanlarının mekânı, insanları ve parayı yönettiğini belirten Özhaseki, Kayserili belediye başkanlarının özellikle para yönetiminde çok başarılı olduğunun altını çizdi. Bir fıkra ile konuşmasını noktalayan Özhaseki'ye, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, günün anısına bir plaket verdi. Programın sonunda güneş enerjisi ile çalışan araçları da inceleyen Özhaseki, araçlar hakkında bilgiler aldı.