Uşaklı 40 Bedensel Engelliye Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, maddi durumu iyi olmayan 40 Uşaklı bedensel engelliye tekerlekli sandalye dağıttı

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, maddi durumu iyi olmayan 40 Uşaklı bedensel engelliye tekerlekli sandalye dağıttı. Tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, "Engelli vatandaşlarımızın sorunu hepimizin ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılması için daha fazla gayret göstermemiz lazım"dedi.
Atatürk Spor Salonu'nda bugün gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde maddi durumu iyi olmayan 40 bedensel engelli vatandaş büyük bir mutluluk yaşadı. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nce belirlenen ve 4'ü çocuk toplam 40 bedensel engelli tekerlekli sandalye sahibi oldu. Törene Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, engellilerin ciddi sorunları olduğunu ifade ederek sağlıklı insanların ve devletin engellilerin hakları konusunda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. Kemal Demirel şunları söyledi; " Sağlıklı insanlarında engelli vatandaşlara karşı bir takım duyarlılıkları olması gerekiyor. Engellilik hayatında toplumun kendi yaşamında unuttuğu gerçekler var. 80 ihtilali öncesinde 4,5 milyon olan engeli sayısı bugün 9 milyona yükseldi. Eskiden engel üreten sanayi kolları vardı. Bunları kimse fark etmiyordu. Bunun dışında trafik kazaları, akraba evlilikleri ve iş kazaları gibi olaylarda engelli üretiyordu. Bugün bu konularda ciddi mesafeler kat edildi. Ancak engelli vatandaşlarımızın çözülmesi gereken hala ciddi sorunları var. Biz dernek olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Toplumunda biraz daha duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Sorunların çözümü noktasında da devletin daha somut adımlar atmasını umut ediyoruz"
Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında şunları söyledi; "Bugün ülkemizde 9 milyon engeli vatandaşımız var. Bu sayı aileleriyle birlikte 20 milyonu buluyor. Onların yaşadığı sorunlar var. Bu sorunlar sadece engelli vatandaşlarımızın sorunu değildir. Tüm toplumun ve hepimizin sorunlarıdır. Dolayısıyla başta kamu kurumları olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmaları noktasında daha fazla gayret göstermelidir. Bunu sağlayabilirsek toplumsal duyarlılık artar. Engelli vatandaşlarımızın da hayatı kolaylaşır"
Konuşmalarından arından bedensel engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeleri Vali Özdemir çakacak tarafından verildi. Vali Çakacak tekerlekli sandalye dağıttığı engelli çocuklarla da yakından ilgilendi. Vali Çakacak daha sonra Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel'e teşekkür plaketi verdi.