Öz-de-bir 2010-2011 Eğitim Etkinlikleri Salihli'de Yapıldı

Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri çerçevesinde 2010 - 2011 öğretim yılında 33 merkezde düzenlediği eğitim etkinliklerinin ikinci durağı Salihli oldu.

Öz-de-bir 2010-2011 Eğitim Etkinlikleri Salihli'de Yapıldı
Salihli'de ÖZ-DE-BİR temsilci üyesi olan Fen Bilimleri Dershanesi işbirliği ile Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda seminer düzenlendi. Seminer de konuşan Fen Bilimleri Dershanesi Müdürü Orhan Atabaş, "Öğrencilerimizi çok seviyoruz. Onların başarılı olması için ciddi, disiplinli ve yoğun bir çalışma içindeyiz. Onların hayallerini gerçekleştirmeleri bizim tek arzumuzdur. Dershanede doğru şıkkı seçen ve eğitimin ciddi kurumların işi olduğunu bilen ve bizlere omuz veren öğrencilerimize ve velilerimize yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.
Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı seminer öğrenci ve velilere olmak üzere iki ayrı bölümden oluştu. "Hayatta ve Sınavlarda Başarı" başlıklı sunusuyla öğrencilere, "Sınavlara Hazırlanan Çocuklarımıza verebileceğimiz Psikolojik Destek" başlıklı sunusuyla da velilere seslenen Hasan Yılmaz, "Hazırlandığınız LYS, SBS ve YGS gibi sınavlar var. Şunu bilmelisiniz ki, bu sınavları kazanmak için üstün zekaya sahip olmanız gerekmiyor. Öyle olsa bu sınavı yapanlar öğrencilere zeka testi yapar, yüksek çıkanları seçerlerdi. Önemli olan bu sınavları kazanma becerisine sahip olmanız. Başarı ve mutlu olmanın formülü; bir amacınız olması, istemeniz, inanmanız, inat etmeniz, kendinize değer vermeniz ve doğru çalışmanızdır. Ayrıca kendinize bir hedef belirlemedikten sonra başarılı olmanız mümkün değil. Biz öğrenciyken, bir gün öğretmenimiz bizi karda dışarı çıkarıp düz yürümemizi söyledi. Hepimiz karda yürüdük ama hep eğri çizgiler oluşturduk. Sadece bir arkadaşımız düz yürüyebildi. Öğretmen nasıl yürüdüğünü sorduğunda da, 'Karşımda bir armut ağacı vardı. Yürürken gözümü ondan hiç ayırmadım ve bu sayede düz yürüdüm' diye cevap verdi. İşte başarının formülü de bir hedef belirlemek ve o hedef doğrultusunda düz yürümektir" dedi.
Doç. Dr. Hasan Yılmaz, "Günümüzde çocuk yetiştirmek kolay değil. Teknoloji almış başını gidiyor. Sosyal değişme ve değerler bunalımı var. Saldırganlık ve bağımlılık yaratan faktörlere ulaşmanın artması, iş hayatında düzensizlikler, diplomalı işsizler ordusunun çoğalması. Bugünkü anne ve babalar için kendimizi yetiştirenlerle, kendimizin uyguladığı yöntemle, çocuk yetiştirmek mümkün değil. Bazen bana gelip çocuğum çok yaramaz diyorlar. Ben de yaramaz ise iyi diyorum. Bugünün çocukları risk alan, sorumluluk üstlenen, girişken, atak, haklarını koruyan, kurallara uyan ama neden ve niçin uyulması gerektiğini sorgulayan, kendini anlatabilen, başkalarını anlayabilen insanlar olmak zorunda" diye konuştu.