Kosova'daki Rahibe Teresa Katedrali'nde Noel Ayini Düzenlendi

Kosova'daki Katolik cemaati, kiliselerde düzenlenen ayinler ve tertiplenen resmi kabullerle Noel'i kutladı.

Hz. İsa'nın doğum günü nedeniyle Kosova'da yaşayan Hıristiyanlar kiliselere akın ederken, merkezi Noel kutlaması ise Priştine'de yapımı devam eden Rahibe Teresa Katedrali'nde yapıldı. Rahibe Teresa Katedrali'ndeki merkezi ayine yüzlerce kişi katıldı. Kutlamada Kosova Barış Gücü KFOR Komutanı General Erhard Bühler ve Kosova'da görev yapan yabancı misyonlar, kurum ile kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu.
Yüzlerce Katolik'in bir araya geldiği ayinde dualar edilerek, birlik ve kardeşlik mesajı verildi. Ayinde konuşan Kosovalı Katoliklerin ruhani lideri İmzot Dod Gjergji, Tanrı ile insanlar arasında barış günü olan Noel'in, farklı halklar arasında yaşamı ve barışı simgelediğini belirtti. İmzot Gjergji ayrıca, insanlar arasında barış, kardeşlik ve hoşgörünün hakim olması çağrısında bulundu.
Ayinde, Kosova'da görev yapan yabacı misyon temsilcileri de kendi dillerinde İncil'den bölümler okudu. Yapılan duaların ardından ayin sona erdi.
Katoliklerin nüfusun yüzde 5'ini oluşturduğu Kosova'da Noel, resmi tatil günleri arasında yer alıyor. Bağımsız Kosova'da Noel 3'üncü kez kutlanıyor.