Büyükşehir Belediyesi Çalışanlarını İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Konularında Bilgilendirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlıkları işbirliğinde düzenlenen eğitim programı kapsamında, İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Akyol tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) mevzuatı, kanun, tüzük, yönetmelikler ve uygulamaları konularını içeren bilgiler verildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlıkları işbirliğinde düzenlenen eğitim programı kapsamında, İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Akyol tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) mevzuatı, kanun, tüzük, yönetmelikler ve uygulamaları konularını içeren bilgiler verildi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ve Personele İSG Kavramları, İSG Uygulama Prensipleri, İşverenin ve Çalışanın Sorumlulukları, Personel Dosyasında Bulunması Gereken İSG Evrakları, İş Kazasının Maliyeti, Acil Durum Planı Koruyucu Önlemler başlıklarının ele alındığı eğitim programına Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ'den 531 personel katıldı.
Kurum yönetici ve çalışanlarının İSG mevzuatlarına göre görev, yetki, sorumlulukları, sağlık ve güvenlik biriminin organizasyonu ile İSG uygulamaları konusunda Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ çalışanlarına eğitim veren İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Akyol, "İş sağlığı, hangi işi yaparlarsa yapsınlar bütün çalışanların fiziksel, zihinsel ve sosyal refahlarının mümkün olan en yüksek düzeye çıkarılmasını ve burada tutulmasını; çalışma koşullarından kaynaklanan sağlık sorunlarının önlenmesini; işçilerin fiziksel
ve biyolojik kapasitelerine uygun mesleki ortamlarda çalıştırılmalarını; özetle işin insana, insanın da işine uygun hale getirilmesini hedefler" dedi.
İSG'nin bir bilim dalı olarak, üretim süreçlerini, üretim yöntemlerini, verimliliği, ergonomiyi alanları ilgilendiren boyutlarıyla çalışma hayatının en temel konularından birisi olduğunu belirten Akyol, "Çevre ve İSG konularına gereken önem verilmediğinde, bu alandaki sorunlar kendini iş kazaları, meslek hastalıkları, ölümler, yaralanmalar, çevre kirliliği, hastalıklar, üretim kaybı şeklinde göstermektedir" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı M. Mahmut Kılıç ise konuşmasında, "Çalışma alanlarında tüm toplumun yararlanması için mal ve hizmetler üretilir. Üretilen her mal ve hizmet toplumsal yaşam kalitesini yükseltir, yaşam standartlarını kolaylaştırır. Yapılan işlerde işin yaptırılmasını beceren işveren veya vekili, koruyucuların kullanılmasını da sağlamalıdır. Bütün önlemlerin alınmış olması yetmez, sürekli iyileştirmeler ve yenilikler olmalıdır" şeklinde konuştu.