Bergama'daki 'ölüm yolu'nda tedbir alınmasını istiyor

İzmir'in Bergama ilçesindeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Bergama Devlet Hastanesi önünde önlem alınmayan "ölüm yolu" için harekete geçti. B

İzmir'in Bergama ilçesindeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Bergama Devlet Hastanesi önünde önlem alınmayan "ölüm yolu" için harekete geçti. Başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Şahin'i ziyaret ederek, trafik kazalarının sona ermesi için sözkonusu yolun bir an önce yapılmasını istedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Bergama Kahveciler Odası Başkanı Kazım Kızılcaoğlu, Bergama-Soma yolu çıkışı, Devlet Hastanesi ve pazaryeri bölgesindeki yolun yetersiz kalması sebebiyle sık sık kaza olduğunu söyledi. Kızılcaoğlu, "Bergamalılar olarak bu konuda büyük sıkıntımız var. Özellikle pazartesi günleri bu yol, vatandaşlarımız için çekilmez bir hal alıyor. Bu yolun yapılması için daha kaç canın gitmesi gerekiyor? Karayolları, bu yolu en kısa zamanda yapmalı." dedi.

Bergama Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu ise düzenleme yapılmaması halinde yolu trafiğe kapatacaklarını söyledi. Bergama Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş da sözkonusu yolda meydana gelen kazalarda bir yıl içinde 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Daha sonra İzmir'de bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ziyaret edilerek konunun aktarılması kararlaştırıldı.