Ahmet Ziyaüddin'in Adına Yakışan Yurt

Gümüşhane Özel Eğitim A

Ahmet Ziyaüddin'in Adına Yakışan Yurt
Gümüşhane Özel Eğitim A.Ş. tarafından geçtiğimiz yıllarda Adalet ve Milli Savunma eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu'nun bağışladığı arsa üzerine yaptıkları Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci yurdu, konforu ile göz dolduruyor.
Güzeller mahallesinde yapılan yurdun kapılarını gazetecilere açan yurt yönetimi, 160 öğrenci kapasiteli yurt hakkında detaylı bilgi aktardı. Öğrencilerin 2,3,4 ve 6'şar kişi kaldığı odaları gezen gazeteciler, etüt sınıfları, kantin, internet kafe, maç izleme ve dinlenme odalarında da incelemelerde bulundu.
Gümüşhane'de yayın yapan yerel gazete yetkilileri ve ulusal haber ajansı muhabirlerinin katıldığı programda bina hakkında bilgi veren Yurt Müdürü Nazım Alkan, 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi'nin her yıl artan öğrenci potansiyeline karşılık yurtların yetersiz kalmasıyla birlikte yurdu yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Ünlü islam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi'nin memleketi olan Gümüşhane'de böylesine bir yurdu açmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Alkan, yurt girişine de Gümüşhanevi hazretlerinin gençlere tavsiyelerinin yer aldığı tabloyu astıklarını da sözlerine ekledi.
Yurtta bulunan bütün odalarda ücretsiz internet öğrencilerin hizmetine sunulurken, 24 saat sıcak su, her katta çamaşır makinesi gibi detayların yer aldığı yurtta öğrencilerin bütün ihtiyaçları düşünüldü. Koza grubu sahibi Akın İpek'in annesi Melek İpek adına yaptırdığı konferans salonu Osmanlı mimarisinin izlerini barındırıyor.