2010'un En Başarılı Gönüllülük Projesi ödülü IBM'in oldu

Türkiye'de gönüllük projelerini teşvik etmek için Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından verilen Gönülden Ödüller 2010 törenle sahiplerini b

Türkiye'de gönüllük projelerini teşvik etmek için Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından verilen Gönülden Ödüller 2010 törenle sahiplerini buldu. En Başarılı Gönüllülük Projesi kategorisinde ödüle IBM'in Kurumsal Hizmet Gücü ödüle layık görüldü.

Uluslararası uzmanlardan oluşan jüri En Yaratıcı Gönüllülük Projesi kategorisinde ise Enerjisa'nın E-atık: Tanışma ve Bilinçlenme Projesi'ni ödüle değer buldu.

En Başarılı Gönüllülük Projesi ödülü alan Kurumsal Hizmet Gücü Programı IBM'in Türkiye'de de yürüttüğü küresel kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarından biri. Program, IBM'in insan kaynağından yararlanarak, gelişmekte olan ülkelerin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

2007'de topluma fayda ve değer üretmek adına oluşturulmuş bir gönüllü hizmet programı olan Kurumsal Hizmet Gücü, daha akıllı ve bütünleşmiş bir dünya için gelişmekte olan ülkelerin sosyo-ekonomik kalkınmasında ihtiyaç duyulan uzmanlık ve yetileri IBM insan kaynaklarından gönüllü olarak sunuyor.

Program kapsamında görevlendirilen ekipler içinde yer alan personel, gerek büyük önem taşıyan yerel konularda gerek devlet kurumları gerek kâr amaçlı olmayan kuruluşlar gerekse sivil toplum örgütleri ile birlikte iş, teknoloji ve toplum kesişiminde faaliyetlerini yürütüyor. Afrika, Asya, Doğu Avrupa ile Latin Amerika'da bulunan toplumlar için ekonomik gelişim projeleri hayata geçiriyor. Ekiplere farklı ülkelerden ve iş birimlerinden katılan IBM personeli, kendi uzmanlık alanlarındaki deneyimlerini, dünyanın dört bir yanındaki sivil toplum kuruluşlarıyla gönüllü olarak paylaşıyor.

Kurumsal Hizmet Gücü adlı program Mersin ve Gaziantep'in ardından Malatya'da tatbik edildi. Türkiye'deki Kurumsal Hizmet Gücü çalışmalarında dünyanın 10 farklı ülkesinden gelen 53 IBM çalışanı 13 bin saat toplum hizmetinde bulundu. Tüm dünyada 18 ülkeye giden Kurumsal Hizmet Gücü toplam 250 bin saat gönüllü hizmet sundu.