Sivas kabul edilen AB hibe projeleri ile ilk 8 il arasına girdi

Sivas Valiliği Avrupa Birliği Bürosu ve sivil toplum örgütleri tarafından hazırlan 27 proje, Avrupa Birliği'nden 4 milyon 500 bin euro hibe almaya hak

Sivas Valiliği Avrupa Birliği Bürosu ve sivil toplum örgütleri tarafından hazırlan 27 proje, Avrupa Birliği'nden 4 milyon 500 bin euro hibe almaya hak kazandı. Sivas, kabul edilen Avrupa Birliği projelerinde 81 il içerisinde 80 projeyle 8'inci sırada yer alıyor.

Kalkınmışlık ve ihracat sıralamasında 81 il arasında 53'üncü, işsizlikte 37'nci mevduat sıralamasında ise 28'inci sırada bulunan Sivas, hibe almaya hak kazanan AB projeleri kapsamında Türkiye'de ilk 8 il arasına girmeyi başardı. Sivas Valiliği Avrupa Birliği Bürosu ve sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanarak, Avrupa Birliği'nden hibe almaya hak kazanan 27 proje tanıtıldı. Vali Ali Kolat başkanlığında proje yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantı Vali Hasan Canpolat Salonu'nda gerçekleştirildi. Valilik Avrupa Birliği Bürosu'nun projelerin hazırlanması, uygulanması ve eğitimi konusunda güzel çalışmalara imza attığını belirten Kolat, bunun sonucunu da 81 il içerisinde 80 projeyle 8'inci sıraya girerek gösterdiklerini söyledi.

Hedeflerini daha ön sıralarda yer almak olduğunu vurgulayan Kolat, son kabul edilen projelerin de değerlendirilmesiyle kent olarak daha ön sıralara girmeyi beklediklerini aktardı. Vali Kolat, "İnsanımızın kalitesinin artırılması, eğitilmesi, kurumların teşkilatlandırılması, geliştirilmesi konusunda Avrupa Birliği'ne entegrasyonu sağlayabilmek ve Avrupa Birliği'ne girişten önce Avrupa'nın bizden beklediği birtakım kaliteleri, eğitimi, hizmet kalitesini verebilmek adına AB bu desteği sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Sivas'ta hibe almaya hak kazanan son 27 projeden 17'sinin Valilik AB Bürosu, 10 projenin de sivil toplum örgütleri tarafından hazırlandığını belirten Kolat, projelerin toplam hibe bedelinin 4 milyon 500 bin Euro olduğunu kaydetti. Kolat, bu projelerin kentin ekonomisine ve hizmet kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.