Keban Barajında Üretim 7.8 Kwh'ye Ulaştı

Ülkemizin önde gelen hidrolik santrallerinden Keban Barajı'nda bu yıl yapılan enerji üretiminin 7 milyar 850 milyon Kwh'ye ulaştığı belirtildi.

Keban Barajı tarihinde elektrik üretiminde bu yıla kadar geçmiş yıllarda en fazla 8.2 milyar Kwh enerji üretildiğini ve bu rakamın barajın rekor üretimi olduğunu belirten Keban HES Müdürü Tahsin Yazıcı, "Bu yıl barajda yapılan enerji üretiminden yeni bir rekorun gelmesi bakımından ümitliydik. Ancak kış aylarında havaların sıcak olması ve kar yağışının olmaması enerji ihtiyacının azalmasına yol açtı. Bu nedenle enerji üretimimizde biraz düşüş yaşandı. Buna rağmen yılın bitmesine 10 günlük bir süremiz
olmasına karşılık 7 milyar 850 milyon Kwh enerji üretimi ile barajın enerji üretiminde en fazla rakama ulaşılan üçüncü değere ulaşmış bulunuyoruz. Önümüzdeki süreç içinde yapılacak olan enerji üretimi ile birlikte bu rakamın 8 milyar Kwh'yi bulmasını bekliyoruz. Baraj gölümüzdeki su seviyesi de 833 kotunda. Bu rakam da bizim için gelecek yıl yapılacak olan enerji üretimi açısından iyi bir rakam" dedi.