İşadamı Öztürk: Dünyada ektiğin seninle gidiyor, hayırda yarışmak gerek

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, hayır ve güzellikler adına yapılan çalışmalara imkânları ölçüsünde destek vermeye devam edeceğini s

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, hayır ve güzellikler adına yapılan çalışmalara imkânları ölçüsünde destek vermeye devam edeceğini söyledi. İnşaatına bir süre önce başlanan ve hızla devam eden Canik Başarı Üniversitesi'nde incelemede bulunan Öztürk, Türkiye'de eğitim adına yola çıkan güzel insanların gayretiyle yapılan eserlerin sayısının hızla artması gerektiğine dikkat çekti.

Üniversite Mütevelli Heyeti ile Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir'den çalışmalar hakkında bilgi alan Öztürk, "Türkiye'nin eğitimde dünyanın ileri ülkeleri ile yarışır duruma geleceğinden hiç şüphe duymuyorum. 16 Mayıs'ta temeli attığımız üniversite inşaatının hızla yükselmesi bizi mutlu ediyor. Güzel insanlar, eğitim adına güzel işlere imza atıyor. Dünyada maddi olarak hiçbir şey ahrete götürülmediğine göre biz de yaşadığımız coğrafyada hayır ve güzellikler adına katkı vermeye devam edeceğiz. İnşallah daha fazlasını yapmak bizlere nasip olur. Sebep olanlara bir kere daha teşekkür ediyorum." dedi.

Geçen hafta babasının ölümü nedeniyle Galip Öztürk'e taziye ziyareti için Samsun'a gelen İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge de Canik Başarı Üniversitesi'ni ziyaret ederek, Türkiye'de omurgalı insan yetiştirmenin yolunun eğitimden geçtiğine dikkat çekti. Öğretmen emeklisi olan ve Makedonya'daki bir üniversitenin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunduğunu da hatırlatan Bürge, üniversite yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Bürge, Türkiye ve dünyada sözü dinlenir, itibar görecek omurgalı insanlar yetiştirmek için daha çok çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir de eğitim anlamında Avrupa'dan geri bir tarafı olmadıklarını, 2011–2012 eğitim öğretim sezonunda hizmete girecek üniversitenin dünya ile yarışır bir kurum haline getireceklerini vurguladı.

Başarı Üniversitesi'nin inşaat alanında incelemede bulunan Öztürk ve beraberindekiler, kısa sürede büyük mesafe alınmasının verdiği memnuniyetle yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, üniversiteden ayrıldı.