Vali Bektaş; SODES projelerini titizlikle takip ediyoruz

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Sosyal Destek Programı (SODES) çalışmalarına sağlam bir şekilde başladıklarını belirterek, projeleri titizlikle yürüttükler

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Sosyal Destek Programı (SODES) çalışmalarına sağlam bir şekilde başladıklarını belirterek, projeleri titizlikle yürüttüklerini söyledi.

Muş Valiliği Sosyal Destek Programı Bürosu, Muş Valisi Erdoğan Bektaş tarafından hizmete açıldı. Vali Bektaş, Sosyal Destek Programı Projesi'nin ilk olarak Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) illerini kapsadığını, daha sonra Doğu Anadolu Projesi (DAP) illerinin de bu kapsama alındığını söyledi. Vali Bektaş, şöyle devam etti:

"SODES, bu sene ilk defa GAP illerinin yanı sıra DAP illerini yani Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illeri, dolayısıyla Muş'u da kapsamına alarak çalışmalarına başladı. Biz de baştan işi sağlam tutalım istedik. DAKA'da yani Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nda olduğu gibi, SODES'te de sağlam bir başlangıç yaptık. Gerçekten başlandığında, beklentilerin aksine düzgün işler çıktı. Benzer projelerde hep mahcup olmuşuz, hep mahrum olmuşuz. DAKA da aynı akıbete uğrar diye kamuoyunda bir izlenim vardı. O izlenimi yıkmak için gerçekten çok çalıştık, güzel çalıştık, arkadaşlarımız da ciddi emekler verdiler ve güzel sonuçlar aldık. 17 projenin 16'sı uygulanıyor, uygulama sonuçlarını her geçen gün izliyoruz".

Sosyal Destek Programı'na sağlam bir şekilde başladıklarını söyleyen Vali Bektaş, "Baştan bu yana projeler üzerinde çok titizlendik. Projeleri yönlendirmeye çalıştık, ihtiyaçlara uygun projelere öncelik vermeye çalıştık. Tabiî ki tek onay verici biz değildik, Devlet Planlama Teşkilatı da onay verici olduğu için, biraz yani yüzde 20–25 bizim çizgimiz dışında da gelişmeler oldu ama netice olarak SODES'in de iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz. Tabiî ki iyi işlerin çıkması için, iyi bir altyapı, iyi bir büro olması lazım. O altyapıyı da zaten biz başta proje koordinasyon merkezi olarak da kurmuştuk, çalışıyordu. Şimdi biz onu biraz daha geliştiriyoruz. SODES bürosu diye burada arkadaşları görevlendirdik, malzemelerini aldık, ne istedilerse ikiletmedik." dedi.

SODES kapsamında kabul gören projeleri titizlikle takip edeceklerini kaydeden Vali Bektaş, Tekel depolarında OSB Bölge Müdürlüğü, DAKA Şubesi ve SODES Bürosunu taşıyacaklarını söyledi.

Açılışa Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, İl Tarım Müdürü Murat Yıldız ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz katıldı.