Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya yumurta yerine çiçek attılar (2)

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Haymana Meslek Yüksekokulu'nun yeni binasının açılış töreninde çiçeklerle ka

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Haymana Meslek Yüksekokulu'nun yeni binasının açılış töreninde çiçeklerle karşılandı.

Okul binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşma yapmak için kürsüye çıkan Kuzu'ya bir grup öğrenci tarafından çiçek atıldı. Kuzu'nun konuşması boyunca öğrenciler çiçek atmaya devam etti.

Çiçeklerle karşılaşmanın güzel bir şey olduğunu belirten Kuzu, "En azından hiç olmazsa ne çiçek ne yumurta diyelim. Çiçek ekstradan bir şey bizim için, çok önem arz ediyor." dedi. Kendisinin açılış törenine bir karşılama olur ümidiyle gelmediğine işaret eden Kuzu, "Sağ olsun öğrencilerimiz kendileri düşünmüşler. Geçen haftaların da etkisinde kalarak böyle bir hazırlık yapmışlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Öğrenci illa çiçekle karşılarsa diye bir şey yok, kuralımız da yok. O olayın karşılığı olarak bu yapıldığı için bir anlamı var." diye konuştu.

Ankara Üniversitesi'nde kendisine yönelik yumurta saldırısıyla ilgili öğrencilerden davacı olmadığını o gün söylediğini ifade eden Kuzu, "Ben 30 sene öğretim üyeliği yapmış bir insanım. Öğrenciliğin ne olduğunu bilirim. Sadece kırgınlığım devam ediyor, sadece öğrencinin yaptığına değil, öğrencinin içinde bulunduğu o duruma üzülüyorum. Olmamalı öyle." ifadesini kullandı.

"ALİ BABA'NIN ÇİFTLİĞİNE DAYAMIŞLAR SIRTLARINI"

Türkiye'deki birkaç anayasa hocasından birisi olduğuna işaret eden Kuzu, Siyasal Bilgiler gibi bir yerde bu tür olayların olmaması gerektiğini vurguladı.

Kuzu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun kıymetini bilecek bir okul orası. Bu bizi etkilemiştir ve kendi ifadeleriyle 120 yumurta atmışlar. 120 yumurta çok fazla. 5- 10 yumurta attınız... Ben orada 12-13 dakika durdum. İstedim ki yumurta dursun. Maşallah Ali Baba'nın çiftliğine dayamışlar sırtını oradan gelip gelip atıyorlar. Olay üzmüştür."

Olayla ilgili bir soruşturma açıldığını ve devam ettiğini ifade eden Kuzu, rektörden ziyadeyi dekanı suçladığını hatırlattı. Kuzu, 68 kuşağı denen kesimin bu konuda akıllı davranmasını ve öğrencileri doğru yönlendirmesi gerektiğine işaret etti.