Muş Proje Koordinasyon Merkezi'ne Yeni Büro

Muş Valiliği bünyesinde hizmet veren Proje Koordinasyon Merkezi'ne tahsis edilen büro törenle hizmete açıldı.

Muş Proje Koordinasyon Merkezi'ne Yeni Büro
Valilik binasında düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı ve Proje Koordinasyon Merkezi Başkanı Okan Leblebicier, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Tarım Müdürü Murat Yıldız ile Proje Koordinasyon Merkezi çalışanları katıldı. Açılıştan önce Proje Koordinasyon Merkezi'yle ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, 27 Kasım 2008 tarihinde 2 kişilik bir ekip tarafından kurulan Kalkınma Destek ve Proje Ofisi'nin 11 Haziran 2010 tarihinde Muş'un da SODES kapsamına alınmasıyla birlikte Proje Koordinasyon Merkezi'ne dönüştürüldüğünü söyledi. Proje Koordinasyon Merkezi'ne kendisinin başkanlık ettiğini belirten Okan Leblebicier, ayrıca merkezde 1 koordinatör, 1 koordinatör yardımcısı, 1 muhasip ve 3 uzmanın görev yaptığını ifade etti.
DAP illerinin SODES kapsamına alınmasıyla birlikte proje hazırlama konusuna ağırlık verdiklerini dile getiren Vali Erdoğan Bektaş ise; "DAP illeri de bu yıl SODES kapsamına alındı. Biz de işi baştan sağlam tutmak istedik. DAKA'da olduğu gibi SODES'te de sağlam bir başlangıç yapmak istedik. DAKA'da sonuçları beraber izliyoruz. Gerçekten başlandığında beklentilerin aksine düzgün işler çıktı. Benzer projelerde hep mahcup ve mahrum olmuşuz. DAKA'da da aynı akıbete uğrayacağı şeklinde kamuoyunda bir izlenim vardı. O izlenimi yıkmak için çok ciddi çalıştık. Arkadaşlarımız da ciddi emek verdiler ve güzel sonuçlar aldık. SODES için de baştan bu tarafa projelerin üzerinde çok titiz durduk. Projeleri yönlendirmeye çalıştık, ihtiyaçlarımıza uygun projelere öncelik vermeye çalıştık. Netice itibariyle SODES'in de iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz. İyi işlerin çıkması için iyi bir altyapı, iyi bir büro lazım. O büroyu da başta Proje Koordinasyon Merkezi olarak kurmuştuk. Orada çalışmalar sürüyordu. Şimdi onu biraz daha geliştiriyoruz. Burada arkadaşlarımız görevlendirdik, malzemelerimizi aldık. İnşallah bir süre sonra kapatılan Tekel Yaprak Tütün İşletmesi yanındaki idari binanın bir yatırım ofisi olarak devreye girmesi için çalışıyoruz. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nü, DAKA şubesini, proje koordinasyon merkezini oraya taşıyacağız. Başka birimler de taşıyacağız. Orası aklına yatırım gelen herkesin bir uğrak noktası olsun diye uğraşıyoruz. Şimdilik imkanımız bu" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından büronun açılışı Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Okan Leblebicier ve Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz tarafından gerçekleştirildi. Vali Bektaş, açılışın ardından çalışmalarla ilgili Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Bülent Solmaz'dan bilgi aldı.