Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'na Atama Yapılmadı

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal istifasının ardından kamuoyunda 'AK Parti il başkanı kim olacak' tartışmaları devam ederken İl Başkanlığı binası yaklaşık 20 gündür kapalı tutuluyor.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal'ın 20 gün önce yaptığı yazılı açıklama ile görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından başkan arayışına geçildi. Kentte yayın yapan bazı yerel gazeteler ile internet medyası tarafından il başkanlığına aday bazı isimlerin AK Parti Genel Merkezi'nde oluşturulan komisyona çağrılarak mülakata tutulduğu, mülakat sonrasında belirlenen isimlerden birinin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği kararla İl Başkanı olacağı belirtildi.
Yapılan mülakat sonrasında 4 adayın kaldığı, bu adayların isimlerinin ise Murat Arslan, Yusuf Kayabaşı, Kürşat Çiçek ve Regaip Kurtoğlu olduğu öğrenildi.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı'nın görevden alınmadığını hatırlatan partililer, İl Başkanlığı binasının kapalı tutulmasına bir anlam veremediklerini ifade ederken, bazı partililer ise İl Başkanlığı binasının kapalı tutulmasının nedeninin eski İl Başkanı Zühtü Aksal'ın binanın anahtarlarını yeni başkan seçilmediğini için merkez ilçe yetkililerini teslim etmemesinden kaynaklandığını savundular.