Ortaca'da Atatürk Kır Koşusu'nun Seçmeleri Yapıldı

Ortaca'yı Muğla'da 27 Aralık'ta yapılacak olan Geleneksel Atatürk Kır Koşusu temsil edecek sporcuların seçmeleri yapıldı

Ortaca'da Atatürk Kır Koşusu'nun Seçmeleri Yapıldı
Ortaca'yı Muğla'da 27 Aralık'ta yapılacak olan Geleneksel Atatürk Kır Koşusu temsil edecek sporcuların seçmeleri yapıldı. Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri Ortaca-Dalyan Karayolu üzerinde yapılan seçmelerde Muğla İli'nde yarışacak atletler belirlendi.
İlçede yapılan Atatürk Koşusu seçmelerinde Küçük Kız- Erkek, Yıldız Kız- Erkek, Genç Kız- Genç Erkek kategorisinde yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler 27 Aralık tarihinde Muğla' da yapılan Atatürk Koşusu'na katılmaya hak kazandılar. Her yıl olduğu gibi, Ortaca Lisesi Genç Kızlar yarışmasında Ortaca Lisesi Kızları ilk üç dereceyi paylaştılar.
Küçük Kızlarda; Şehit P.Asteğm. Ünal Daka İlköğretim Okulu, Küçük Erkeklerde; Cengiz Topel İlköğretim Okulu, Yıldız Kızlarda Dalyan Naciye Tınaztepe İlköğretim Okulu, Yıldız Erkeklerde; Ekşiliyurt Şehit Er Gürsel Çelik İlköğretim Okulu, Genç Kızlarda; Ortaca Lisesi ve Genç Erkeklerde ise METEM Okul takımları birinci geldi.
Atatürk Kır Koşusu hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin; "Geleneksel olarak her yıl yapılan 27 Aralık Atatürk Koşusu Muğla'da yapılacağından; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilk ve orta dereceli okullarımızın öğrencileri arasında Muğla'da yapılacak koşulara gidecek öğrencilerimize seçmek için bu tür koşu organizasyonu yaptık. İlçemizde yapılan Atatürk Koşusu'nda dereceye giren öğrencilerimize madalyalarını taktık. Burada dereceye giren öğrencilerimiz okul beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde çalışmalarına devam edeceklerdir. Başarılı olarak Ortaca'ya döneceklerini umuyorum"dedi.
Yarışmada derece kazanan öğrencilerin ödül töreni Ortaca Lisesi Bahçesi'nde yapıldı. İlk üç dereceye giren öğrencilere madalyalarına Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü ile okul müdürleri tarafından takıldı.