Iraklı kadın milletvekilleri, kabinede az kadın olmasından şikayetçi

Iraklı kadın parlamenterler, bugün Irak Parlamentosu'ndan onay alan Nuri El Maliki hükümetinde az sayıda bakan bulunmasından şikayetçi. Kadın milletve

Iraklı kadın parlamenterler, bugün Irak Parlamentosu'ndan onay alan Nuri El Maliki hükümetinde az sayıda bakan bulunmasından şikayetçi. Kadın milletvekilleri, Maliki'nin kabinesi için mecliste gerçekleştirilen oturum öncesinde protesto gösterisi yaptı.

Deneyimli kadın milletvekili Alaa Talabani, oturumdan önce kadın milletvekilleri tarafından hazırlanan bir basın bildirisini okudu. Kendilerine bildirildiğine göre kabinede sadece bir kadın bakan bulunduğunu belirten Talabani, buna rağmen kadın milletvekillerinin siyasi süreci tıkamamak için yeni kabineye oy vereceklerini aktardı.

Irak Anayasası'na göre parlamentodaki 325 sandalyenin dörtte birinin kadınlara ayrılması gerekiyor. Ancak bu dağılım, kabineye aynı şekilde yansımıyor.

Maliki'nin dün kabinenin bir kısmını açıklamıştı. Ancak bu isimler arasında hiç kadın milletvekili yoktu. Kulislere göre sadece Kadın İşleri Bakanlığı'na bir kadın milletvekili atandı.