Girişimcilik Eğitimini Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Törenle Aldı

Aydın İŞKUR Müdürlüğü ve KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 94 kursiyer sertifikalarını törenle aldılar

Girişimcilik Eğitimini Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Törenle Aldı
Aydın İŞKUR Müdürlüğü ve KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 94 kursiyer sertifikalarını törenle aldılar. Toplam 72 saat ders gören kursiyerler, aldıkları sertifikayla KOSGEB'den iş kurmak için ekonomik destek alabilecek.
Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, İŞKUR Aydın Müdürü Zafer Alıcı, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen, kursiyerler ve davetliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Zafer Alıcı kursla ilgili bilgi verdi. Ülke ekonomisini güçlendirmek işsizliği azaltmak ve refah düzeyini maksimum seviyeye çıkarmak amacıyla girişimciliği geliştirmek ve girişimci vasfını taşıyan bireylerin önünü açmak için bu kursu düzenlediklerini ifade eden Alıcı "Müdürlüğümüz ve KOSGEB Başkanlığı arasında imzalanan uygulamalı girişimcilik eğitim protokolü kapsamında, Aydın İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulunun onayı ile 200 kişiye yönelik 8 grup uygulamalı girişimcilik eğitimi 2010 yılı eğitim planına dahil edilmiştir. Planlanan 8 grup eğitimden 4'ü tamamlanmış olup, 94 katılımcı sertifika almaya hak kazanmıştır. Diğer dört grubun eğitimi yıl sonuna kadar tamamlanacaktır. Her grubun eğitim süresi 72 saat olup bütün grupların toplam bütçesi ise 83 bin 680 TL'dir. Bu eğitimler 2011 yılında da devam edecektir" dedi.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, kursiyerlere tebrik ederken, bu kursun diğer meslek edindirme kurslarından ayırt edici bir yanı olduğunu dikkat çekerek bu kursu tamamlayanların hem eğitim gördüğünü hem de iş kurma aşamasında ekonomik destek gördüğünü belirtti.
Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 94 katılımcı sertifikalarını Vali Hüseyin Avni Coş ve diğer katılımcıların elinden aldılar.