Tunceli'de gerçekleşen Muharrem ayı etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajı verildi

Çemişgezek Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Tanıma, Tanıtma ve Yayma Derneği tarafından bu sene 13'üncüsü düzenlenen Aşure Günü ve Hz. Hüseyin'i Anma etki

Çemişgezek Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Tanıma, Tanıtma ve Yayma Derneği tarafından bu sene 13'üncüsü düzenlenen Aşure Günü ve Hz. Hüseyin'i Anma etkinliklerinde birlik mesajı verildi.

Çemişgezek Kırklar Cemevi'nde aşure ve lokma dağıtımı ile başlayan etkinlik daha sonra Cemevi bahçesinde düzenlenen program ile davam etti. Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Tanıma, Tanıtma ve Yayma Derneği Başkanı Ali Hadi Yıldız açılış konuşmasında birlik ve beraberlikten bahsederek şunları söyledi: "Bu yıl 13.sünü düzenlediğimiz etkinliğe Peygamberimizin biricik torunu İmam Hüseyin ve 72 şehidi anarak başlıyorum. Bu ülkede bir yurttaş olarak ötekileştirilmeden, bu bizden bu sizden ayrımından hep uzak durduk. Bizler ve sizler yok, hepimiz yurttaşız. Hepimiz, yanlış yapana yanlış diyecek, doğrunun da yanında olacağız."

Muharrem ayının devletimize milletimize tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dilediğini belirten Tunceli İl Müftüsü Aslan Türk, "Elbette haksızlık yapılmıştır, yanlış yapılmıştır, hata yapılmıştır. Ama şu gerçeği hiç unutmayalım. Kişi ve ya da kişilerin yaptıkları hatalara takılıp kalmayalım. Bu hataları yad etmek, ders çıkarmak lazım. Fakat bu yaraları kaşıyarak birlik ve beraberliğimizi zedelemeliyiz. Ötekileştirmeden, birleştirici olmak lazım. Bir Alevi nasıl Allah'a, Peygamberine inanmıyorum demiyorsa, bir Sünni de Ehli Beyti sevmiyorum dememektedir." şeklinde konuştu. Türk, konuşmasının sonunda "Bu etkinlikte insanları bir araya getiren ilçe yöneticilerine ve cemevi yönetimine teşekkür ederek Muharrem ayının birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum." dedi.

İlçe Kaymakamı Emre Çınar'da yaptığı konuşmada Kerbela acısının hepimizin acısı olduğunu dile getirerek şunları ifade etti: "Ben kendim İstanbul'da doğdum büyüdüm. Rahmetli babaannem 1929 İstanbul doğumlu bir 93 Harbi muhaciriydi. Biz küçükken ağlayarak Kerbala şehitlerini anlatırdı. Bu acı hepimizin acısı, Anadolu insanının acısı. Biz bu acıyı hep birlikte paylaşıyoruz.Ben bu güne kadar sizinle beraber oldum, her seferinde konuşma yapmamı rica ettiler ama ben konuşmamayı tercih ettim. Devletimizin temsilcisi olarak sözden çok hareket ve tavırlarımızla sizin yanınızda olduğumu göstermeye çalıştım. Devletimiz sizlerle birlikte. Saygınızdan, teveccühünüzden dolayı teşekkür ederim. Ama esasında devlet sizlersiniz, biz sizin verdiğiniz vergilerle maaşları ödenen ve size hizmet etmek zorunda olan memurlarız. Sizler bu toprakların asli unsurları olduğunuz için, bin yıldır bu toprakların kültürüne ortak olduğunuz için tabi ki biz sizin aranızda olacağız. İmkanlar ölçüsünde yardım etmeye devam edeceğiz. Teşriflerinden dolayı Sayın İl Müftümü'ze ve Dedelerimize, bu etkinlikte emeği geçen başta dernek başkanına ve tüm canlara teşekkür ediyorum."

Etkinliğe Çemişgezek Kaymakamı Emre Çınar, Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Bozoğlu, İl Müftüsü Arslan Türk, İl Tarım Müdürü Abdulkadir Yaşırınlıgöz, Elazığ, Tunceli, Pertek Cemevi dedeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Anma etkinliği yapılan cem töreniyle son buldu.