Öğrenci Velilerine İletişim Semineri

Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğundan öğrenci velilerine seminer verildi.

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde bulunan Atatürk Yatılı İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrenci velilerine yönelik "Çocuklarda Özgüven gelişimi ve Başarıda Ailenin Önemi" konulu seminer düzenlendi.
Atatürk Yatılı İlköğretim Okulu toplantı salonunda düzenlenen seminere Atatürk Üniversitesi öğretim görevlisi Halim Ulaş, Okul Müdürü Ahmet Odabaş, öğretmenler ve veliler katıldı.
Öğretim Görevlisi Ulaş, velilerin öğrencileriyle etki iletişim kurma ve iletişimin başarıdaki önemi hakkında bilgiler verdi.
Program sonrası seminer hakkında bilgi veren Ulaş, "Köprüköy Atatürk Yatılı İlköğretim Okulu'nun daveti üzerine buraya geldik. Atatürk Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyorum. Dört duvar arasında bilim üretmekten öte sahaya inip, alana inip insanların problemlerini birebir görmek daha çok isabetli gibi. Aynı zamanda gelirken Kariyer Topluluğu öğrencilerini de buraya getirdik. Biz velilerin problemlerini konuşurken, Kariyer Topluluğu öğrencileri de buradaki 8. sınıf öğrencilerinin hayata bakış açılarını, eğitime bakış açıları gibi bilgiler verdiler. Üniversiteyle halkı, Üniversiteyle ilköğretimleri birleştirmek temel amaçlarımızdan, görevlerimizden bir tanesi. Bu seminerde çıkardığımız sonuçlar; Velilerin en büyük sorunlarından birisi çocuklarıyla olan iletişimle kaynaklanan sorunlardır. Bu iletişim çatışmalaırını asgariye nasıl indirebilirler diye bu konular üzerinde konuştuk" dedi.