Dalaman Hayvan Barınağında İnceleme

Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Dalaman İlçe Tarım Müdürü Ergün Akdeniz tarafından Bülüşlü Mevkiinde bulunan hayvan barınağında incelemelerde bulunuldu

Dalaman Hayvan Barınağında İnceleme
Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Dalaman İlçe Tarım Müdürü Ergün Akdeniz tarafından Bülüşlü Mevkiinde bulunan hayvan barınağında incelemelerde bulunuldu. Dalaman İlçesi sınırları içinde yer alan 5 bin 900 metrelik bölgenin en modern hayvan barınağının bulunduğu alan, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından işlemlerin bitiminde Dalaman Belediyesine tahsis edileceği bildirildi.
BARINAKTA SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILIYOR
Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman İlçelerinden gelen sokak hayvanları, hayvan barınağında kurulan ameliyathanede kısırlaştırma çalışmalarına başladı.Dalaman İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Adem Aybey, Veteriner Hekim Yasemin Yalçın, Veteriner Tekniker Mustafa Demirhan ve Dalaman Belediye Veteriner Hekimi Sezai Koyuncu tarafından kısırlaştırma çalışmalarını başlattılar.
Hayvan barınağında incelemelerde bulunan Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz; " İlçe Tarım Müdürlüğü ile Belediyedeki veteriner arkadaşlarımız Dalaman ve Ortaca'dan toplanıp, getirilen sokak hayvanları ameliyatla kısırlaştırma çalışmalarına başladılar. Hayvanları kontrol altına almadığınız zaman, bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Sağlıklı bir şekilde konuya eğilmek lazım. İnsanlar gibi onlar da yaşama hakkına sahiptirler. Türkan Dağdelen'e çok teşekkür ediyoruz. Onun gayretleriyle hayvan barınağı bu hale geldi. Dalaman ve Ortaca Kaymakamlığı olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
HAYVAN BARINAĞININ YERİ DALAMAN BELEDİYESİ'NE TAHSİS EDİLİYOR
Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz hayvan barınağı ile ilgili verdiği bilgide; "Yasa gereği sokak hayvanları belediyelerin görevleri arasına girer. Ne var ki yer tahsisi olmadığından belediyeler ödenek ayıramıyordu. Son çıkan yasa ile hayvan barınaklarının olduğu yerler belediyelere tahsis edilebiliyor. Biz de Dalaman Belediyesi olarak gerekli girişimlerde bulunduk. En kısa zaman içinde yer tahsisi olur. Dalaman Belediyesi, Ortaca Belediyesi ve Köyceğiz Belediyesi ile bir protokol yaparak hayvan barınağındaki hayvanların bakımları ile ilgileneceğiz" diye konuştu.
5 SENE ÖNCE BUNLARI HAYAL BİLE EDEMEZDİM
HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen; bölgenin en modern hayvan barınağı hakkında verdiği bilgide; "Buradaki hayvan barınağı bölgenin en iyi hayvan barınağı durumunda. Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman Kaymakamları ve belediye başkanlarının yardımları ile bunlar gerçekleşti. 5 senesi öncesi bunları hayal bile edemezdim. Uyumlu mülki amirlerimiz sayesinde en iyi hayvan barınağına gerçekleştirdik. Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman Kaymakamlarına, belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Bizleri bu günleri gösterdiler" ifadelerine yer verdi.