Kız Öğrencilerin Yemek Ve Ulaşım Giderlerini Sydv Karşılıyor

Ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören kız öğrenciler, Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV)'nın kanatları altında öğrenim görüyor.

Kız Öğrencilerin Yemek Ve Ulaşım Giderlerini Sydv Karşılıyor
Oltu'nun köyleri ve ilçe dışından gelen kız öğrencilerin barınma sorununun tam olarak giderilmemesi üzerine harekete geçen Oltu Kaymakamlığı SYDV Başkanlığı 200 kişilik yurdu yapımının dışında kız öğrencilerin yemek ve ulaşım giderlerini de karşılıyor.
Oltu İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu ziyaret eden SYDV Müdürü Selami Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan ve şube müdürleri hayata geçirilen uygulamayı yerinde inceledi.
İlçe merkezindeki resmi ve özel pansiyonların kapasitelerinin üzerinde hizmet vermeye çalıştığını bunun da yeterli olmadığını belirten SYDV Müdürü Selami Koçak, "Kız öğrencilerimiz, ev kiralamak, özel öğrenci yurtlarında kalmak veya günü birlik gidiş-geliş yapmak suretiyle öğrenimlerini sürdürmek zorunda kalınca, Vakıf Başkanlığımız konuya el attı. Bu amaç doğrultusunda bir taraftan 200 kişilik kız yurdu yapımı gerçekleştirilirken diğer taraftan da ortaöğretimde öğrenim gören toplam 55 kız öğrenciye yönelik günde 3 öğün yemek ve ulaşım giderleri yardımında bulunuyoruz." dedi.
Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise mali durumları iyi olmayan kız öğrencilerin kayıt yaptırsalar bile barınma, yemek ve ulaşım sorunlarını çözemedikleri için bir süre sonra öğrenimlerini sürdüremeyerek okullarından ayrılmak zorunda kaldıklarına değindi.
Çobanoğlu, ilçedeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören bu durumdaki kız öğrencilerin sıkıntılarını gidermek ve ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 100'lere çıkarılması ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kaymakam Fatih Çobanoğlu, "Bu amaç doğrultusunda stratejik planda yer alan "Eğitimsizliğin Yoksulluk Riskini Artıran ve Yoksulluğun Kuşaklar Arası Transferine sebep olan en önemli öğelerden birisi olması" nedeniyle 32 boş kontenjanı bulunan Oltu İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile 23 boş kontenjanı bulunan Şehitler Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun kontenjanlarını doldurmak üzere çeşitli okullarda okuyan toplam 55 ortaöğretim kız öğrencisinin günlük 3 öğün yemek ve aylık servis(ulaşım) ücretlerinin karşılanmasına binaen 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı 9 aylık dönemi için Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğümüzden 79 bin 777 TL bir kaynak tahsis ettik. Bir proje halinde sunduğumuz ve kaynağını tahsis ettiğimiz sözkonusu bu öğrencilerimizin günde 3 öğün yemek ve ulaşım giderleri Vakfımız tarafından karşılanmaktadır." şeklinde konuştu.