Ayancık'ta 'Obezite' Masaya Yatırıldı

Sinop'un Ayancık ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğü ile Ayancık Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından belediye personeli ve ilçe halkına yönelik 'her yaşta obezite ve obezitenin önlenmesi' konulu konferans verildi

Ayancık'ta 'Obezite' Masaya Yatırıldı
Sinop'un Ayancık ilçesinde İl Sağlık Müdürlüğü ile Ayancık Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından belediye personeli ve ilçe halkına yönelik 'her yaşta obezite ve obezitenin önlenmesi' konulu konferans verildi.
Ayancık Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen programa Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Herkes İçin Spor Sinop Federasyonu (HİS) tarafından hazırlanan 'sporun önemi' konusunda sinevizyon gösterisiyle başlayan konferansta, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü Diyetisyeni Ebru Çebi Doğan tarafından 'yeterli ve dengeli beslenme, çocukluk ve ergenlik çağında obezite ve obezitenin önlenmesi, yetişkinlerde obezite ile yol açtığı sağlık sorunları ve fiziksel aktivitenin önemi' konuları anlatıldı. Daha sonra Diyetisyen Çebi Doğan, konferansı izleyen vatandaşların sorularını yanıtladı. Konferans ardından Ayancık Devlet Hastanesi ve Ayancık Toplum Sağlığı Merkezi sağlık personeline de Ayancık Devlet Hastanesi'nde 'obezite' konusunda eğitim verildi.