Yeni Delhi'den yola çıkan Filistin'e yardım konvoyu, Türkiye'ye giriş yaptı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den yola çıkan 'Asya'dan Filistin'e Dayanışma Konvoyu', Türkiye'ye ulaştı. Doğubeyazıt Gürbulak Sınır Kapısı'ndan gir

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den yola çıkan 'Asya'dan Filistin'e Dayanışma Konvoyu', Türkiye'ye ulaştı. Doğubeyazıt Gürbulak Sınır Kapısı'ndan giriş yapan konvoy, coşkulu bir kalabalık tarafından Türkiye ve Filistin bayrakları ile karşılandı.

Filistin halkının yalnız olmadığını göstermek, Gazze'de yaşanan ablukayı delmek için 2 Aralık tarihinde Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den yola çıkan Asya konvoyu, İran'ı geçerek Türkiye'ye ulaştı. Sabah saatlerinde Ağrı Doğubeyazıt'ın Gürbulak'ın Sınır Kapısı'ndan giriş yapan konvoyda 22 farklı ülkeden 115 kişiden oluşan aktivist bulunuyor. Aktivistler için 3 otobüs tahsis edildi. Grubu karşılamaya gelen vatandaşlar insani yardım gönüllüleri ile konvoy oluşturarak Van'a doğru hareket etti.

Konvoyu karşılama töreninde konuşan İHH Güneydoğu Koordinatörü Selahattin Özer, "Günlerdir Filistin için yollarda olan bu kardeşlerimizi en güzel şekilde ağırlayıp Suriye'ye uğurlayacağız. Bu konvoya bizden de katılım olacak. Filistin için yapılan bütün çalışmalara her zaman destek olacağız." dedi.

Hindistan, Japonya, Malezya, Endonezya, Bahreyn, Sri Lanka gibi ülkelerden aktivistlerin bulunduğu konvoy, bugün Van'da şehir turu yapacak. Diyarbakır ve Gaziantep'te de çeşitli programlara katılacak olan konvoydaki aktivistler, pazartesi günü Suriye'ye geçecek. Konvoy'un saldırıların yıldönümü olan 27 Aralık tarihinde Gazze'ye giriş yapması hedefleniyor.