Rehine kurtarma tatbikatı nefes kesti

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün uçak, gemi, tren ve otobüs gibi ulaştırma araçlarının kaçırılmasına karşı alınacak tedbirler konusundaki tatbikatı başarıy

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün uçak, gemi, tren ve otobüs gibi ulaştırma araçlarının kaçırılmasına karşı alınacak tedbirler konusundaki tatbikatı başarıyla tamamlandı. Başbakanlığın talimatları doğrultusunda illerde yılda en az bir kez gerçekleştirilen tatbikat nefesleri kesti. Adana Tren Garı Lojistik Müdürlüğü'nde düzenlenen ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve diğer ilgili birimlerin katıldığı tatbikatta rehine kurtarma operasyonu ise gerçeğini aratmadı. Emniyet, sağlık ve Devlet Demiryolları ekiplerinin hazır bulunduğu tatbikat, senaryo gereği Mersin'den hareket eden 62010 sefer sayılı yolcu treninde gerçekleşti. Senaryo gereği tren Tarsus ilçesine geldiği sıralarda maskeli ve ellerinde tabanca bulunan iki kişinin makinistleri rehin almalarıyla başladı.

Makinistlerin istasyonlarda yolcu almadan Adana Tren Garı'na götürülmesini isteyen şüpheliler, aksi halde vagonlardaki tüm yolcuları öldüreceklerini bildirdi. İhbar üzerine güvenlik ekipleri Adana Tren Garı Lojistik Müdürlüğü'nde konuşlandı. Polisin koordineli çalışmaları sayesinde trende rehin tutulan vatandaşlar zarar görmeden kurtarıldı. Saldırganlardan biri sağ, bir ölü olarak ele geçirildi. Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada barışta ter dökmeyenin savaşta kan dökeceğini söyledi. Gerçek bir rehine operasyonunu en az zararla atlatmak ve güvenlik güçlerinin olaylarda deneyim kazanmaları amacıyla bu tür tatbikatların yapıldığını açıklayan Kesmez, "Arkadaşlarımızın bir rehine olayında nasıl davranacakları, yaralılar hangi yöntemlerle kurtarılacağını gördük. Kriz masası kuruldu. Zamanla yarışır hale gelindi. Hareket kabiliyetini en üst düzeyde tutulması açısından bu tatbikatların her yıl yapılması gerekir." dedi.