Zeytincilere Kooperatif Desteği

Tarım kredi kooperatifleri bundan sonra zeytin üreticilerine de her türlüğü desteği verecek.

Zeytincilere Kooperatif Desteği
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Marmarabirlik arasında imzalanan protokole göre, zeytin üreticileri tarım kredi kooperatiflerinin kredi ve diğer imkanlarından yararlanabilecek. Marmarabirlik'in Başköy'deki genel müdürlük binasında düzenlenen törende konuşan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, birlik ve kooperatiflerin maksadının her zaman ortaklarının menfaatini korumak olduğunu, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile imzalanan protokolün de bu gayeye hizmet ettiğini söyledi.
Asa, "Tarım kredi kooperatifleriyle iş birliğimiz, finans desteğinin yanı sıra ürünlerimizin pazarlanması aşamasında da devam edecek. Bu protokolün sağladığı imkanlar zeytin üreticimizin önü açacak" dedi.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım da, çiftçi başına verilen ortalama kredi miktarının 250 bin liraya ulaştığını, faiz oranlarının 0 ile yüzde 9 arasında değiştiğini kaydetti.
Hayvancılık ve sulama projelerinde oranın sıfır olduğunu, son yıllarda tarım kredi kooperatiflerinin ürün değerlendirmenin önünü de açtığını ifade eden Yıldırım, "Marmara'nın, Bursa'nın zeytinini, Mudanya'nın, Trilye'nin, Gemlik'in zeytinini dünyanın her noktasına ulaştırmak gibi bir görevimiz var bizim. Bunu yapmak zorundayız. Sadece Çinlilere zeytin yemeyi öğretebilsek zeytin yetiştiremeyiz" diye konuştu.
Türk zeytin yağlarının Yunanistan'da, İtalya'da şişelenip, İtalyan, Yunan zeytin yağı gibi piyasaya sürüldüğünü anlatan Bedrettin Yıldırım, "Bunu engellemek için oralarda bizim ofislerimizin olması lazım. Tarım kredi kooperatifleri olarak Bulgaristan'daki bir şirketimizi bu alanda faaliyete başlatacağız. Bosna'ya giriyoruz. Avrupa Birliği'nin ortasında olacağız. Böylece bu güzel ürünler dünyanın her yerinde tüketiciye ulaştırılacak. Bundan da en çok zeytin üreticileri karlı çıkacak" diye konuştu.
İmza törenine Bursa Tarım İl Müdürü Kasım Piral, Marmarabirlik yönetim ve denetim kurulu üyeleri, birliğe bağlı zeytin tarım satış kooperatiflerinin başkan ve yöneticileri, Gübretaş Genel Müdürü Mehmet Koca ile tarım kredi kooperatifleri şube müdürleri ile zeytin üreticileri katıldı.