RTÜK: Tadı Damağımda'ya mekanın gizli reklamı yapıldığı için müeyyide öngörüldü

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'Tadı Damağımda' programına mekanın gizli reklamı yapıldığı gerekçesiyle müeyyide öngörüldüğünü bildirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'Tadı Damağımda' programına mekanın gizli reklamı yapıldığı gerekçesiyle müeyyide öngörüldüğünü bildirdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada; 11 Kasım 2010 tarihli Üst Kurul toplantısında alınan, NTV'de yayınlanan Tadı Damağımda adlı programa müeyyide kararı ile ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi. Üst Kurul'un kararlarını oy çokluğu ile aldığı hatırlatılan açıklamada; "Toplantılarda alınan kararlar yazıldıktan sonra Üst Kurul üyelerinin imzasına açılmakta, daha sonra muhalefet şerhleriyle birlikte internet sitesinde yayımlanmaktadır." denildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "NTV'de yayınlanan Tadı Damağımda adlı programla ilgili Üst Kurul kararı ile Üst Kurul Üyesi Hülya Alp'in muhalefet şerhi de bu kapsamda resmi internet sitesinde yayımlanmıştır. Kurul kararıyla ilgili basın ve yayın kuruluşlarında yayınlanan haberlerin kaynağının da Üst Kurul Üyesi Hülya Alp'in muhalefet şerhi olduğu anlaşılmaktadır. Ancak Üst Kurul üyesinin muhalefet şerhinden yola çıkılarak hazırlanan haberler, Üst Kurul kararını doğru olarak yansıtmaktadır. Üst Kurul, haberlerde iddia edildiği şekilde içecek reklamı yapıldığı gerekçesiyle değil, mekanın gizli reklamının yapıldığı gerekçesiyle programa müeyyide uygulanmasına karar vermiş olup; bu husus toplantı kayıtlarında da sabittir. Ayrıca kamuoyuna yansıtıldığı şekilde müeyyideye konu olan programla ilgili olarak Üst Kurul toplantısında üzüm türü ve şarap markasıyla ilgili herhangi bir tartışma da yaşanmamıştır."