Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Can: Kısır çekişmeler bizi tökezletmesin

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, "Kısır çekişmelerin içerisine düşerek siyasi farklılıklarımız, yaşam farklılıklarımız, geçmiş

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, "Kısır çekişmelerin içerisine düşerek siyasi farklılıklarımız, yaşam farklılıklarımız, geçmişte yaşanan bir takım yanlışlıklar önümüze barikat oluşturmasın." dedi.

Can, yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi'nin mevcut durumu ve kentle olan ilişkilerini değerlendirdi. Giresun halkı ile Giresun Ünivesitesi'ni kaynaştırmak istediklerini vurgulayan Can, her alanda Giresun halkı ile birlikte yürümek istediklerini aktardı.

"Üniversitemizin eksikliklerini gidermek konusunda ilimizde bize paydaş olabilecek ne kadar unsur varsa onların görüşlerini almak, onların katılımını sağlamak istiyoruz." diyen Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehirden kopuk, şehre sırtını dönerek karar alan bir üniversite olmayı düşünmüyoruz. Kentimizle kentimizin ilgili kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle bu unsurlarla ortak bir akıl üreterek en doğrusunu yakalamak istiyoruz. Bunun dışında üniversite yürüttüğü çalışmalardan kenti haberdar edecek. Konferanslarla, seminerlerle, sempozyumlarla ve benzeri çalışmalarla birikimini kenti ile paylaşacak. Halkla olan diyaloğu geliştirmek güçlendirmek istiyoruz. Halkımızla olan ilişkilerimizi sağlamlaştırdıkça halkımızın üniversiteye olan katkı ve desteğinin artacağını, bu destek arttıkça üniversitenin gelişiminin daha kolay olacağını düşünüyoruz. Halk desteği, katkısı olursa, bizi güçlü kılacaktır. Önümüzü açacaktır, güç verecektir. Moral verecektir. Halkla birlikte yürümeyi düşünüyoruz."

Giresun Üniversitesi'nin geçmişiyle, insanlar üzerinde hoş bir intiba bırakmadığının altını çizen Can, hedeflerinin bu durumu yıkmak olduğunu aktardı. Üniversitenin 4 yıllık geçmişiyle çok hoş bir mazisi olmadığını dile getiren Can, sözlerine şöyle devam etti: "Dolayısıyla dışarıdan pek çok akademisyen arkadaşımızı buraya davet ettiğimizde, gelin dediğimizde üniversitemizin geçmişinde yaşananlardan hareketle bir kaygı taşıyorlar. Üniversitenin geçmişinde yaşananlar gönüllerde zihinlerde kara lekeler oluşturmuş, bunu bir günde silmek mümkün değil. Bu biraz süreç işi. Zaman içerisinde ben bunun silineceğini düşünüyorum. Üniversitelerde akademisyenlerin birinci önceliği huzur, barış içerisinde çalışma ortamıdır. Bu olmazsa akademik çalışma olamaz. Huzur içerisinde olmayan bir akademisyenin üretken olması düşünülemez. Buranın geçmişinde de biraz hoş olmayan bir tablo zihinlere yerleşmiş. Onu yıkmak biraz zaman alacak. Bunu dışında üniversiteler sundukları imkânlarla cazip hale gelebilirler. Üniversitemizin sunabileceği çok cazip imkânları yok. Fiziki anlamdaki eksikliklerimizi tamamlayarak öğretim elemanı sayımızı arttırmak istiyoruz. ortaya koyacağımız yönetim anlayışıyla daha katılımcı, hiç kimsenin dışlanmadığı, kenara itilmediği, ötekileştirilmediği bir yönetim anlayışını egemen kılarak, adil, dürüst bir yönetim anlayışını, hakka hukuka riayet eden, zulmü dışlayan, zulümle beslenmeyen bir yönetim anlayışını ikame ederek, bir taraftan da, fiziki altyapımızı yeterli hale getirip, üniversitemizin cazibesini artırmaya çalışıyoruz. Bu ikisi bir süre sonra düzeldiğinde hem imajımız, hem fiziki altyapımız yeterli hale geldiğinde ben Giresun Üniversitesi'ne bir talebin olacağını düşünüyorum."

Giresun kamuoyunun bütün şahsi hassasiyetleri bir kenara bırakarak, birlik ve beraberlik içerisinde üniversitesine sahip çıkmasını isteyen Can, "Geleceğe güvenle yürüyen Giresun Üniversitesi'ni hep birlikte inşa edelim. Bunu yaparken kısır çekişmeler bizi tökezletmesin. Kısır çekişmelerin içerisine düşerek siyasi farklılıklarımız, anlayış, yaşam farklılıklarımız, geçmişte yaşanan bir takım yanlışlıklar önümüze barikat oluşturmasın. Hep birlikte akademik dünyanın gereklerine birlikte uyarak, güçlü, hızla gelişen bir üniversiteyi birlikte kuralım. Bu kentin geleceğini ben üniversitede görüyorum. Giresun kenti, Trabzon ve Samsun şehirleri arasına sıkışmış bir kenttir. Burası önemli bir sanayi ve ticaret kenti olamaz. Bu şansı yoktur. Giresun'un geleceğini ben eğitim ve turizm sektöründe görüyorum. Güçlenen üniversite, kalkına ve büyüyen bir üniversite Giresun'u da kalkındıracaktır. Giresun'u yukarı çıkaracaktır. Bu kentin gelişiminin, kalkınmasının motoru üniversite olabilir. Benim beklentim ve hayalim o dur. Hep birlikte üniversiteyi sahiplenelim. Kısır çekişmelere düşerek geleceğimizi, karartmayalım, yok etmeyelim." diye sözlerini tamamladı.