CHP Yakup Erikel'le ilgili suç duyurusunda bulunacak

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Avukat Yakup...


CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Avukat Yakup Erikel'le ilgili suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Kulkuloğlu TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu. Kayseri Valiliği'nin 21 Ağustos 2007'de İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği ön inceleme raporu ve vali görüşünün yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak 'kilit' belge olduğunu ifade eden Kulkuloğlu bugüne kadar yaptıkları açıklamalarda, soruşturma açılması yönündeki rapor ile ön inceleme raporunun dosyada olmadığını söylediklerini kaydetti. "Bu dosya nerede?" diye soran Kulkuloğlu, yapılan açıklamalarda bunun yanıtının olmadığını ifade etti. Bilgi Edinme Yasası kapsamında Kayseri Milletvekili olarak İçişleri Bakanlığından bu belgenin kopyasının tarafına verilmesini istediğini belirten Kulkuloğlu, bakanlığın 15 günlük yasal süre içinde yanıt vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kulkuloğlu, yolsuzluk iddialarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusunda bulunacaklarını söylediğinin hatırlatılması üzerine "Suç duyurusunu ben yapacağım. Avukat Yakup Erikel'in 'sahte vekalet ve yetki belgesi ile davaya müdahil' olduğu gerekçesiyle Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı'ndan yasal işlem başlatılması için suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Kulkuoğlu dün akşam bir televizyon kanalında Yakup Erikel'le programa katıldıklarını ve sorduğu bazı sorulara Erikel'in yanıt veremediğini ifade ederek, "Kendisine şu soruları soruyorum, davaya sahte vekaletle mi girdi? Kayseri'de kaldığı otelin parasını kim ödedi? Dün bu sorulara yanıt veremedi" diye konuştu. Yolsuzluk iddialarıyla ilgili Başbakan talimat verir ve dava yeniden açılırsa yardımcı olmaya hazır olduklarını vurgulayan Kulkuloğlu, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın kendisi ile ilgili "milletvekili olmasaydı karşılıksız çekten şimdi içeride olurdu" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine "Kanıtlasın. Bu benim şahsi durumum. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yolsuzluğunu konuşuyoruz. Sayın Bekir Bozdağ'ın bununla ilgili söyleyecekleri varsa onu söylesin" diye konuştu. Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin de internette belge yayımlamaya başladığının hatırlatılması üzerine de "Yayınlasınlar. Kamuoyu hangisinin doğru olduğunu görecektir" ddedi.