Bdp'li Bayındır, Koltuk Değneğiyle Çıktığı Meclis Kürsüsünde Kürtçe Konuştu

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Silopi'de Haziran ayında düzenlenen eylemde yaşadığı kazanın ardından ilk kez Meclis kürsüsüne çıktı

Bdp'li Bayındır, Koltuk Değneğiyle Çıktığı Meclis Kürsüsünde Kürtçe Konuştu
BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Silopi'de Haziran ayında düzenlenen eylemde yaşadığı kazanın ardından ilk kez Meclis kürsüsüne çıktı. Koltuk değneğini havaya kaldıran Bayındır, "Benim TC kimlik numaram bu" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda 2011 bütçesi üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçelerinin görüşüldüğü oturumda BDP adına Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır söz aldı. Haziran ayında Silopi'de gerçekleştirilen eyleme polisin müdahalesi sırasında kalça kemiği kırılan Bayındır, kürsüye koltuk
değneğiyle çıktı. Yaşadığı kazanın ardından ilk kez Meclis kürsüsüne çıkan Bayındır, Türkçe ve Kürtçe 'Olmak ya da olmamak' ifadelerini kullandı. Milletvekillerine, 'Bugün burada bu halde konuşmamın sorumlusu hepiniz değil misiniz?' diye seslenen Bayındır, "Beni yok ederseniz Kürt halkını da yok edeceğinizi mi sanıyorsunuz? Bedenim lime lime de olsa, bir bacağım değil iki bacağım da kırılsa beni ruhen, inanç olarak özgürlük mücadelemden asla vazgeçiremeyeceksiniz" şeklinde konuştu.
Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın, hakkını aramak adına hiçbir adım atmadığını ifade eden Bayındır, Kavaf'ı istifaya davet etti. Bayındır, konuşması sırasında kendisine laf atan AK Parti milletvekillerine dönerek koltuk değneğini havaya kaldırdı ve "Benim TC kimlik numaram bu. Zorunuza mı gitti?" diye bağırdı.