Bahçeli'den iki dilli hayat tartışmasına sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çok dilli, çok milletli bir yapıya müsaade edilemez" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çok dilli, çok milletli bir yapıya müsaade edilemez" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mevlana'nın 737'nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma törenlerine katılmak için bugün karayoluyla Ankara'dan Konya'ya geldi.

Kent merkezi girişinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, ilk olarak partisinin Selçuklu İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Devlet Bahçeli, ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da cevapladı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Bundan sonra esnaf alışveriş dili olarak ana dilini kullanacak. Ticari markalar ana dilde olmalı, mönülere kadar iki dilli olmalıdır. Artık devletin yasal ve anayasal düzenleme yapmasını beklemeyeceğiz. Çünkü yaptıklarımızın hepsi meşrudur, haktır, hukuka da uygundur. Bu bölgede iki dilli hayat olacaktır" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Bahçeli, çok dilli ve çok milletli bir yapıya müsade edilemeyeceğini belirtti.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar çok talihsiz değerlendirmeler. Ancak, buna fırsat tanıyan siyasi iktidar olmuştur. 1 Ağustos 2009 tarihinde polis akademisinde başlatılmış olan bir 'Demokratik açılım' veya 'PKK açılımı' sürecinin ülkeyi nereye getirdiğinin bir işaretidir. Bugün için çok net anlaşılmıştır ki, ülkemizden PKK talepleri iktidarın tavizlari doğrultusunda sürekli artmakta ve talepler yenilenmektedir.

Bunu dikkate aldığımız taktirde bilinen şudur. Bir özgür bırakılmış bir terörist başı, demokratik özerklik ve 4 parçalı bağımsız bir devlet kurma hedefleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdürenlere, bugünkü iktidar cesaret vermiştir. Ancak bilinmesi gereken bir konu vardır.

Milliyetiçi Haraket, Türk milleti ile beraber son sözünü söylememiştir. Türkiye'nin bölünmesine müsade edilemez. Türkiye'yi coğrafyalara ayırmaya müsade edilemez. Çok dilli, çok milletli bir yapıya müsade edilemez. Milli devlet, üniter yapının tahribatına müsade edilemez. Herkes istediği gibi konuşabilir. Ama gerçekleştirme şansları yoktur. Zira Milliyetçi Haraket partisi vardır."

"Yumurta atmayı tasvip etmiyoruz"

Üniversitelerde yaşanan yumurtalı protestoların hatırlatılması üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli, gençlerin ülkemizin geleceğinin teminatı olduğunu ifade etti.

Bahçeli, gençlerin örgütlenmesinin, sorunlara duyarlı olmasının, sorunlar üzerinde taleplerini belirtmelerinin ve her türlü eylemin yasa içerisinde yapılmasında fayda olduğunu söyledi.

Bahçeli, "Bundan dolayı geçmişte yaşanan olayları da dikkate alarak, gençlerimizin her hangi bir provakosyona alet olmamalarını, dikkat etmelerini istiyorum. Bu eylemler, ortaya konduğu taktirde, yasa çerçevesinde emniyet güçlerimizin de, eylemleri önleme konusundaki gayretleri de 'orantısız güç' diye tabir edilen bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyecek şekilde yapılmasında yarar vardır. Yumurta atmayı, tasvip etmliyoruz. Ama gençlerimiz, gerek siyasiler olsun gerek başka kurum yöneticileri olsun, gerekse üniversite içinde olsun, eylemlerini daha saygın yapabilecek, yeni usul ve yöntemler bulmalarında yarar vardır" dedi.

"Anketlere fazla inanmıyoruz"

Anketlerde MHP'nin oyunun yüzde 8 veya 12 gösterildiğinin hatırlatılması ve partinin hedefinin ne olduğu sorusuna Bahçeli, "Bu anketlere fazla inanmıyoruz. Anket yaptırma ihtiyacı da hissetmiyoruz. Tek başına iktidar olmayı hedefledik. İktidar olmaya gayret gösteriyoruz. İnşallan Allah 40 yıllık bir mücadelinin sonunda iktidarı MHP'ye nasip edecektir. Buna inanıyoruz" dedi.