Antalya'da hızı 95 km'ye ulaşan rüzgar ağaç devirdi: 1 yaralı

Antalya'da şiddetli rüzgarın devirdiği ağaç bir kadının üstüne düştü. Ağaç altında kalan kadın dakikalarca ambulans bekledi.

Şiddetli rüzga

Antalya'da şiddetli rüzgarın devirdiği ağaç bir kadının üstüne düştü. Ağaç altında kalan kadın dakikalarca ambulans bekledi.

Şiddetli rüzgar ve yağmur Antalya'da hayatı olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 95 kilometreye kadar çıkan rüzgar sebebiyle bir çok ağaç devrildi. Yıldız Mahallesi Şakrak Sokak'ta kopan bir ağaç Emine Bulut (60) isimli kadının üstüne düştü. İtfaiye ekiplerinin yardımına koştuğu kadını almaya gelen ambulans geciktiğini öne süren Bulut'un yakınları ve mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Şemsiye ile yağmurdan korunmaya çalışılan Emine Bulut'un başında bekleyen oğlu, olay yerini bulamayan 112 görevlilerine tepki gösterdi. Telefonla yer tarifi yapılmasına rağmen vatandaşlar ambulansın 45 dakika geciktiğini iddia etti.

Emine Bulut'un çöp dökmek için evinden çıktığı sırada kopan ağacın altında kaldığı öğrenildi.

Kopan ağaç yakınındaki elektrik telini de koparttı. Antalya Elektrik Dağıtım AŞ yetkililerine ulaşılamaması sebebiyle bölgenin elektrik akımı kesilemedi. Bazı vatandaşlar hayatlarını tehlikeye atarak tellerin arasından geçti.

Antalya şiddetli yağıştan da etkilendi. Şehir merkezindeki bir çok yol sular altıda kalırken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Sabahtan itibaren yağan ancak akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıran yağışın yarın akşama kadar etkili olacağı belirtiliyor. Elektrik tellerini kopması ve trafoların patlaması nedeniyle şehrin belli yerlerine elektrik verilemiyor.

Antalya Emniyeti'ne bağlı polislere haber merkezi tarafından telsiz anonsuyla su baskınlarına duyarlı olmaları ikazı yapıldı.