Ahır yangınında 6 aylık hamile inek danası ile yandı, aile çaresiz

Samsun'daki bir ahırda çıkan yangında, 6 aylık hamile olan inek, danası ile birlikte yanarak can verdi. İneklerinden sağdığı sütleri satarak evinin ge

Samsun'daki bir ahırda çıkan yangında, 6 aylık hamile olan inek, danası ile birlikte yanarak can verdi. İneklerinden sağdığı sütleri satarak evinin geçimini sağlamaya çalışan 3 çocuk babası, kalp hastası eşinin tedavisini yaptırmak için sattığı iki ineğinden sonra bir ineğini de yangında kaybetti. Mahalle sakinlerini yasa boğan olay sonrasında gözyaşlarına hakim olamayan aile, kışın ortasında ne yapacaklarını düşünüyor.

Samsun'un Atakum ilçesi Büyük Kolpınar Mahallesi Akçakale Sokağı sakinleri, güne yangınla başladı. Sabahattin-Narin Doğan çiftinin ekmek tekneleri olan ahırda sabaha karşı bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Sabah namazı için camiye giden komşuları tarafından uyandırılan Doğan çifti, evlerinin yanındaki ahıra geldiklerinde sadece eski traktörü ile kümesteki tavukları kurtarabildi. Ahırda samanların bulunması sebebiyle yangın şiddetini artırdı. 37 yaşındaki Sabahattin Doğan, durumu hemen ilçe itfaiyesine haber verdi, ancak ekipler gelene kadar iş işten geçti. Ahırda bağlı duran 6 aylık hamile inek, yavru danası ile birlikte yanarak can verdi. Yangında ayrıca hayvanların kışlık yiyecekleri olan iki yüz balya saman ile odunlar da kül oldu.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Soğutma çalışmaları sırasında hamile inek ile yavru dananın yanmış haldeki görüntüsü aileyi perişan etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları araştırmada bir delil bulamasa da kundaklamadan şüpheleniyor. Ailenin kanaatinin de bu yönde olmasına rağmen baba Sabahattin Doğan, kimseyle bir problemlerinin bulunmamasına karşın başlarına neden böyle bir olayın geldiğini anlayamadıklarını belirtti.

Ayağı sakat olduğu için çalışamayan Doğan, "Dışarı çıktığımda ahır komple yanıyordu. İçeriye, zaten alevlerden dolayı giremedik. Kimseyle bir alıp veremediğim olmadığı için kimseden şüphelenemiyor, bir şey diyemiyorum. İtfaiye ve polis gelip rapor tuttular. Araştırıyorlar, neyin ne olduğu belli değil. Tahminen 15 bin TL'ye yakın zararım var. Eşim kalp hastası. Hastaneye yatırmıştık. Ondan dolayı ineklerin iki tanesini geçen hafta tedavi masraflarını karşılamak için satmıştım. Sattığım günde de yangın çıktı ve kalan ikisi de gitti. Şu an bir şey kalmadı. Yeşil kartlıyız ama hiçbir bir sosyal güvencemiz yok. Şu an hiç bir şey düşünemiyorum." dedi.

Yanan ahıra gelerek incelemelerde bulunan Karadeniz İnsan-Hayvan ve Doğa Kaynakları Koruma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay ise olayı gerçekleştirenlere tepki gösterdi. Ulubay, "Biz zaman zaman hayvanlara zarar verildiği gerekçesiyle çeşitli yerlere gidebiliyoruz. İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat bu durumda söyleyecek o kadar az kelime var ki. Aslında çok şey var ama az şey dile geliyor. Hamile bir ineğin canına kıyacak kadar insanların gözleri nasıl bu kadar kara. Ne kadar acımasız, Allah'tan korkmayan bir şekle bürünüp de bütün işlerini güçlerini bırakıp evlerinde rahat rahat oturacakken, gelip de burada bu yer gitsin, yok olsun. Buranın yok olması kimin ne işine yarayacak. Hamile bir ineğin yanarak ölmesi o kişiyi mutlu edebilir mi. Bir husumet varsa bunu konuşarak veya yasal yollarla halledebilirdi." ifadelerini kulandı.