Yozgat Endüstri Meslek Lisesi Fabrika Gibi Çalışıyor

Yozgat Endüstri Meslek Lisesi, yaptığı seri üretimlerle bir fabrika gibi çalışırken, öğrencileri de bir meslek sahibi olarak mezun ediyor.

Yozgat Endüstri Meslek Lisesi'nde eğitim öğretim gören öğrenciler bir yandan lise eğitimlerini tamamlarken, diğer yandan da döner sermaye usulü ile çalışan okulda ücret alıyor.
Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Dekorasyon Atölyesi modern makineleriyle adete bir fabrikayı andırırken, öğrenciler başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere resmi kurumların da taleplerini karşılıyor. Özellikle masa, sıra, sınıf dolabı, yazı tahtası, bilgisayar masası gibi okulların ihtiyacını karşılayan lise, yıllık 4 binin üzerinde öğrenci masası üretiyor.
Mobilya Dekorasyon Bölümü'nde eğitim gören öğrencilerden Beytullah Karaca, burada hem lise eğitimi tamamladıklarını hem de bir meslek sahibi olarak okuldan mezun olduklarını belirterek, "Biz burada mobilya üzerine her türlü malzemeyi yapabiliyoruz. Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün siparişleri olan okullar için, masa, sıra, bilgisayar masası, dolap ve kütüphane rafları üretiyoruz. Okulumuz döner sermaye usulü ile çalıştığı için ücret de alıyoruz. Burada hem eğitimizi sürdürüyoruz hem harçlığımızı çıkartıyoruz" dedi.
Öğrencilerin bir bölümü mezun olduktan sonra yüksek okula gitmeyi planladığını, bazıları da kendi iş yerini açacağını söyledi.
Endüstri Meslek Lisesi Ahşap Teknolojisi Alan Öğretmeni Durmuş Kuru, bölümlerinde 90 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Öğrencilerimiz burada ahşap üzerine her türlü bilgiler veriliyor. Biz burada öncelikli olarak çalışma güvenliğine önem veriyoruz. Daha sonra öğrencilerimize teorik ve pratik eğitimler veriliyor. Bir mobilya fabrikasında ne üretiliyor ise atölyemizde de onları üretebiliyoruz. Öğrencilerimiz buradan bir meslek sahibi olarak mezun oluyor. Öğrencilerimizin büyük bir bölümü yüksekokullara devam ediyor, yüksekokula devam etmeyenler ise kendileri iş kurabiliyor veya bir fabrikada usta olarak çalışıyor. Biz burada Bakanlığımızın isteği doğrultusunda talep ne ise onu üretiyoruz" diye konuştu.