Vali Yardımcısının köylüleri toplantıdan kovduğu iddia edildi

Adana'da bir grup vatandaş, katıldıkları bir toplantıdan Vali Yardımcısı Fikret Deniz tarafından zorla çıkarıldıklarını iddia etti.

Seyhan

Adana'da bir grup vatandaş, katıldıkları bir toplantıdan Vali Yardımcısı Fikret Deniz tarafından zorla çıkarıldıklarını iddia etti.

Seyhan Oteli'nde 'Akyatan ve Tuzla Lagünleri Yönetim Planı'nın anlatılacağı Sulak Alanlar Komisyonu'nun toplantısına katılan bir grup köylü, sordukları sorulardan rahatsız olan Vali Yardımcısı Fikret Deniz'in kendilerini salondan kovduğunu ileri sürdü. Otel önünde toplanan köylüler kendilerini toplantıdan çıkaran Deniz'i protesto etti. Tabaklar Köyü Muhtarı Süleyman Şimşek, toplantı sürerken sordukları sorulardan rahatsız olan Vali Yardımcı Fikret Deniz'in kendilerini kovduğunu söyledi. Akyatan ve Tuzla Lagünleri Yönetim Planı'nın uygulama alanlarının kendi arazileri olduğunu aktaran Muhtar Şimşek, "Toplantı sürerken arkadaşlarımız soru sordular. Bunlardan rahatsız olan Sayın Vali Yardımcısı bizi kovdu. Çıkmamız halinde polis çağıracağını ve polis zoruyla bizi dışarıya attıracağını söyledi. Çok kaba davrandılar bize. Söz konusu proje bizim arazimiz üzerinde uygulanacak. Bizim de söz hakkımız olmalı. Bunun hakkımızı kullanmak istediğimizde ise kapı önüne konduk." diye konuştu.

Köylülerden Cengiz Çetinöz, plan kapsamında, tarım yaptıkları verimli arazilerin kamulaştırılarak ellerinden alınacağını ileri sürdü. Kuş Araştırmaları Derneği tarafından Çevre ve Orman Bakanlığı adına yürütülen projenin kendilerini net olarak anlatılmadığını, sürekli oyalandıklarını dile getiren Çetinöz, projenin 17 köy, bir belde ve bir ilçeyi kapsadığını ve buralardaki yılda 3 mahsul alınan verimli arazilerin kamulaştırılarak köylülerden alınacağını iddia etti. Buna karşı çıktıkları için toplantıdan atıldıklarını anlatan Çetinöz, "Projeyle ilgili yeterince bilgi sahibi olmadığımızı bizi aydınlatılmasını söylediğimizde çiftçiyi orada azarladı ve bizi kovdu. Korkutularak sindirilerek bir yere varılmaz. Vali Yardımcı çok özel kaymakamlık anılarını anlattı. Biz de esas meselemizi sorduğumuzda çıkın dışarı dediler." diye konuştu.

Köylülerden Mehmet Börekçi ise kendilerini kovan vali yardımcısına tepki göstererek, "Madem bizi kovacaklardı neden toplantıya aldılar. Yapılan çalışmalarda 40 bin dönüm araziye el konuluyor. Hayvanları, otları koruyalım tamam da bizi kim koruyacak. Doğanın korunmasını bizde istiyoruz. Orada yaşayan insanlar olmadan doğa korunmaz. Tarlalarımız olmadan biz ne yapacağız." şeklinde konuştu.

Köylülerin eyleminin ardından basın mensupları iddiaların doğru olup olmadığını sormak için toplantının yapıldığı odaya gitti. Yetkililer toplantının basına kapalı olduğunu belirterek, sorulara yanıt vermeden basın mensuplarını dışarıya çıkarttı.