KPSS Gaziantep il birincisi: İptal edilen sınavdan daha yüksek bir sonuç elde ettim

Gaziantep FEM Akademi Dershanesi, 31 Ekim 2010 tarihinde yapılan 2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri sınavında il birincisi çıkardı.

Eğitim Bi

Gaziantep FEM Akademi Dershanesi, 31 Ekim 2010 tarihinde yapılan 2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri sınavında il birincisi çıkardı.

Eğitim Bilimleri sınavında Gaziantep il birincisi olan Ahmet Karataş, başarısını FEM Akademi Dershanesi'nin özverili çalışmalarına, kullandığı dokümanların kalitesine ve en önemlisi sürekli moral ve motivasyonun yüksek tutulmasına bağladı. 2010-KPSS sınavında 95,218 puan alarak Türkiye 170'si ve Gaziantep birincisi olan Karataş, "Aslında bu sınavda derece elde etmek gibi bir niyetim yoktu. Yüksek bir puan almak için çalışmıştım. Bu başarıyı elde etmek için ciddi ve sıkı bir çalışma döneminden geçtim. Başarıyı elde etmek için tabi ki tek bir etken yoktur. Bu etkenler arasında en önemlileri dershane, aileniz, çözdüğünüz soru sayısı, denemeler, arkadaş çevreniz ve en önemlisi sürekli motivasyon vardır. Motivasyonu sağlayan en önemli etken de sınava çalışma sürecinde bulunduğunuz dershane ve bu dershanedeki arkadaş çevrenizdir. Çünkü sürekli birbirinizi motive ediyorsunuz ve her deneme ya da ders sonunda o dersi aramızda tartışmamız bulunduğunuz ortamın ne kadar katkı sağladığını gösteriyor." dedi.

Dershane ortamının kendisine ciddi katkı sağladığına işaret eden Ahmet Karataş, "Hocaların ve arkadaşların samimi tavırları, birden fazla ve kaliteli kaynak kitapları, süreç içerisinde bazı haftalar 5 taneyi geçen deneme sınavlar, yapılan programlar ve sosyal aktiviteler de bana çok yararlı oldu. Bu işin sırrı kesinlikle ciddi motivasyonda yatıyor. Ailem de bu süreçte sürekli yanımda olarak bana destek oldular ve başarımda onlardan bahsetmemek haksızlık olurdu" ifadesini kullandı.

Karataş, ayrıca sınava hazırlanırken çeşitli sıkıntılar çektiğini de belirterek şöyle konuştu: "Mesela alnınızın teriyle elde ettiğiniz başarılı bir sınavın iptal edilmesi. İlk girdiğimiz KPSS'den de yüksek puan almıştım fakat iptal edilince tabi ciddi problem yaşadık. Bu süreç bizim için çok yorucu ve gergin oldu. Bir de üzerine ilk sınavda sonucumuz iyi olduğu için sınava Ankara'ya çağrılınca ciddi moral bozukluğu yaşamıştım. Düşünün elde ettiğiniz bir sınav sonucunuz var ve iptal ediliyor. Bir de bunun üstüne yeniden yapılacak olan sınav için kopyacı muamelesi yapılarak Ankara'da sınava giriyorsunuz. Gerçekten de zor bir durumdu bu benim için ama yine de ailem, dershanem arkadaşlarım hep yanımda oldular. Bütün bu yaşananlara rağmen sınava Ankara'da girdim. Bu sefer iptal edilen sınavdan daha yüksek bir sonuç elde ettim."