Vali Nurettin Yılmaz Adilcevaz'da

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Adilcevaz ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu.

Vali Nurettin Yılmaz Adilcevaz'da
Beraberindeki Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve İş-Kur İl Müdürü Alaattin Aslan ile birlikte Adilcevaz'a gelen Vali Nurettin Yılmaz, ilk olarak kütüphaneyi ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. Vali Yılmaz, Osmanlı İmparatorluğu'na ait olan eski tapulara da bakarak ciltlenmesi talimatını verdi.
Beraberindeki Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy ve kamu kurum amirleri ile birlikte incelemelerde bulunduğu hükümet konağı ek binasının giriş katındaki 60 metrekarelik boş bölümün Nüfus Müdürlüğü'ne aktarılması için çalışma başlatılmasını isteyen Vali Yılmaz, İş-Kur İl Müdürlüğü'nün açmış olduğu kursları da ziyaret etti.
Eren Üniversitesi Adilcevaz Yüksekokulu bünyesinde açılan Garsonluk ve Servis Elemanlığı Kursu'nu da ziyaret eden Vali Yılmaz, burada öğle yemeği yedi. Burada bir açıklama yapan Vali Yılmaz, Bitlis'in ve Adilcevaz'ın yemek kültürünün çok geniş olmasına rağmen servis yapan garsonların çok kaliteli olmadığını söyledi. İş-Kur İl Müdürlüğü'nün açmış olduğu bu tür kurslarla lokantacılık anlayışının değişerek daha da büyüyeceğine inandığını kaydeden Vali Yılmaz, daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçeden ayrıldı.