Tokat'ta Çevre Projelerine 4 Milyon Tl Destek

Tokat'ta 2010 yılı sonu itibariyle çevre projelerine 4 milyon TL ayrılan ödeneğin belediyelerin hesaplarına aktarılacağı bildirildi.

AK Parti MKYK Üyesi Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan yazılı açıklamasında; AK Parti iktidarı döneminde belediyelerin çevre yönetimi projelerine büyük önem verildiğini kaydetti. Söz konusu yazılı açıklamada; "2002 yılında belediye sınırları içinde yaşayan nüfusun sadece üçte birine, yani yüzde 32'sine atık su arıtma tesisi hizmeti verilmekteydi. 2010 yılında bu değer yüzde 73 seviyesine yükseltilmiştir. Hükümetimiz, yüzde 73 olan bu oranı 2012 yılında yüzde 90'lara çıkarmayı hedeflemektedir. Bu hedef kapsamında 2012 yılı sonunda ülkemiz genelinde bütün yerleşim alanlarında katı atıkların modern çevreci yöntemlerle toplanarak bertaraf edilmesi planlanmaktadır. Gayretlerimiz neticesinde, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan mali desteklerden 2002-2010 yılları arasında pek çok ilçe ve belde belediyemiz yararlanmıştır. 2010 yılı sonu itibariyle İlçe ve Belde Belediyelerimize Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Katı Atık Tesisi yapımında kullanılmak üzere toplam 4 milyon ödenek ayrılmıştır. Söz konusu bu ödenek önümüzdeki günlerde belediyelerimizin hesaplarına aktarılacaktır. Hükümetimizin programı çerçevesinde 2011 yılında da belediyelerimizin çevre yönetimi projelerine desteklerimiz devam edecektir."
2010 yılı sonu itibari ile söz konusu bu destekten yararlanacak belediye ve projeler şu şekilde: "Güryıldız Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Yıldıztepe Belediyesi, Çat Belediyesi, Kızıcaören Belediyesi, Koçak Belediyesi, Üzümören Belediyesi, Yalınyazı Belediyesi, Çıkrık Belediyesi, Nebişeyh Belediyesi, Almus Belediyesi, Soğukpınar Belediyesi, Karayaka Belediyesi, Üzümlü Belediyesi, Kuşçu Belediyesi, Tanoba Belediyesi, Güzelbeyli Belediyesi, Kat Belediyesi, Çelikli Belediyesi, Bereketli Belediyesi, Gökçeli Belediyesi, Dereköy Belediyesi, Akça Belediyesi, Avlunlar Belediyesi, Dikili Belediyesi, Bozcalı Belediyesi, Çaylı Belediyesi, Kuyucak Belediyesi, Serenli Belediyesi, Çevrecik Belediyesi, Gürçeşme Belediyesi, Büyükyıldız Belediyesi, Baydarlı Belediyesi, Aşağı Kelkit Çevre Hizmet Birliği, Dutluca Belediyesi, Yeşilyurt-Almus Belediyesi Ortak Projesi."