Kazada ölen Diyanet görevlileri toprağa verildi

Aydın'ın Umurlu beldesinde, hemzemin geçitte trenin otomobile çarpması sonucu hayatını kaybeden dört Diyanet görevlisi, son yolculuklarına uğurlandı.

Aydın'ın Umurlu beldesinde, hemzemin geçitte trenin otomobile çarpması sonucu hayatını kaybeden dört Diyanet görevlisi, son yolculuklarına uğurlandı. Cenazeye katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dünya hayatının geçici olduğunu, Allah'a kulluk vazifesinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Umurlu'daki Aydın Bölge Yatılı Kur'ân Kursu'nun karşısındaki hemzemin geçitte, kursta öğretmen olarak görev yapan İzzet Yılmaz'ın kullandığı 09 BC 163 plakalı otomobile, Söke-Nazilli seferini yapan tren çarpmıştı. Kazada Yılmaz, Kurs Müdürü Gazi Yıldırım, öğretmen Murat Maraşlı ve görevli Nurettin Aktekin hayatını kaybetmişti.

Aydın Bey Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Maraşlı'nın cenazesi Isparta Senirkent'e, Aktekin'inki Uşak Eşme'ye gönderildi. Yılmaz ve Yıldırım'ın cenaze namazları ise Diyanet İşleri Başkanı Görmez tarafından öğle namazını müteakip kıldırıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Görmez, "Dört kardeşimizi trafik kazasında kaybettik. Başımız sağolsun. Allahım, bizleri hayatı dünyadan ibaret sayanlardan eylemesin. Allahım, dünyada ve ahirette güzellikler ihsan eylesin." dedi. Namazların ardından İzzet Yılmaz Köşk ilçesi Karatepe, Gazi Yıldırım ise Nazilli ilçesi Uzunçay mezarlıklarına defnedildi.

Kursun, hemzemin geçide kontrollu geçiş sistemi kurulması için TCDD'ye müracaatı bulunduğunu fakat henüz cevap gelmediğini belirten Vali Coş, bu yöndeki çalışmalar devam ettiği sırada kaza meydana geldiğini söyledi.