Gazikent Üniversitesi'ne Ziyaret

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof

Gazikent Üniversitesi'ne Ziyaret
Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile Uzman Dr. Mehmet Berk, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir'i ziyaret etti.
Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir eşliğinde Hasan Kalyoncu Kampusü'nü gezen konuklar, fakülteler, projeler ve çalışmalar hakkında bilgi alarak, Gazikent Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana hızlı bir ilerleme kaydettiği görüşünü belirtti. Üniversitelere toplumsal sorunların çözümü ve bilgi temelli toplum oluşturulması açısından önemli görevler düştüğü konusunda hem fikir olan rektörler, ortak çalışmalarla ve işbirliğiyle sorunların üstesinden gelineceğini ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Özdemir , "Kapsayıcı ve çok çeşitli bir bilgi toplumu inşa etmek; araştırma ve yenilikçiliği ilerletmek için yükseköğretime temel kuvvet olarak yatırım yapmak çok önemlidir. Çağdaş üniversiteler farklılıkları anlayarak ve koruyarak birlikte yaşama yani demokratik kültürü oluşturma göreviyle karşı karşıyadır. Gazikent Üniversitesi şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarına duyarlı, araştırma ve geliştirmeye önem veren, girişimci ve bilgi toplumu oluşturma amacıyla çalışan bir
üniversite" şeklinde konuştu.