Meclis Genel Kurulu'nun Bütçe Mesaisi Bugün Başlıyor

TBMM Genel Kurulu, bugün 2011 bütçesinin görüşmelerine başlıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda 2011 bütçesinin görüşmeleri saat 13.00'te başlayacak. Bütçe mesaisi, bütçenin tümü üzerinde bugün yapılacak görüşmeyle açılacak. Bütçenin açılış oturumunu TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yönetecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunumuyla başlayacak görüşmelerde BDP adına Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, MHP adına Genel Başkan Devlet Bahçeli, CHP adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti adına Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve hükümet adına
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yapacak. Sunuş konuşması hariç bütçenin tümü üzerindeki konuşmalar 1'er saatle sınırlandırılacak. Liderler, bütçe konuşmalarında bütçe üzerindeki değerlendirmelerinin yanı sıra güncel politik gelişmelerle ilgili de değerlendirmeler yapacak.
2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 2009 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarılarının görüşmeleri 13 gün sürecek. Meclis Genel Kurulu, 13-26 Aralık günleri arasında, resmi tatil günleri de dahil her gün mesai yapacak. Görüşmeler 13 Aralık Pazartesi ve 26 Aralık Pazar günleri hariç her gün saat 11.00'de başlayacak ve günlük program tamamlanıncaya kadar devam edecek. CHP kurultayının yapılacağı 18 Aralık Cumartesi günü ise görüşmelere 1 gün ara verilecek.
Bütçe görüşmeleri sırasında TBMM'de ziyaretçi yasağı uygulanacak. Genel Kurul çalışmalarının daha verimli geçmesi ve milletvekillerinin çalışmalara daha etkin katılabilmesi için bu süre içinde Meclis'e ziyaretçi alınmayacak.