'Doğanın Pili Bitmesin' pil toplama kampanyası sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi 'Doğanın Pili Bitmesin' sloganıyla ilköğretim okullarına yönelik başlattığı atık pil toplama yarışması ile öğrencilere çev

Bursa Büyükşehir Belediyesi 'Doğanın Pili Bitmesin' sloganıyla ilköğretim okullarına yönelik başlattığı atık pil toplama yarışması ile öğrencilere çevre konusunda duyarlılık kazandırmayı amaçlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürlüğü tarafından, 1 Kasım Pazartesi gününden beri başlatılan ilköğretim okulları arası atık pil toplama kampanyası, 30 Nisan 2011'de sona erecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 31 Ağustos 2004 tarih ve 25569 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği'ne istinaden, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile imzalanan protokol neticesinde ortak çalışmalar gerçekleştiriyor.

Bu çalışmalar kapsamında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Kestel ve Gürsu ilçelerinde bulunan ilköğretim okullarındaki öğrencilere çevre duyarlılığı kazandırılması ve çocuklarla gençlerin atık pil konusunda bilinçlendirilmeleri amacıyla atık pil toplama kampanyası düzenlendi. Kampanyada, öğrenci başına en fazla atık pil toplayan ilk 3 okula ödülleri '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinliklerinde verilecek. Aynı zamanda kampanya ile yaklaşık 200 bin öğrenciye ulaşılarak çevre konusunda bilinçlenmelerine de katkı sağlanmış olacak.