ÇYDD iddianamesinden: Kadın ayarlandığında her işi yapabilir

Ergenekon Soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) yöneticileri hakkında hazırlanan iddianamede, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)

Ergenekon Soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) yöneticileri hakkında hazırlanan iddianamede, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu olduğu anlaşılan 37 kişinin isim ve rütbelerinin yanında; "Çiğ köfte rakı partilerini sever, kadın ayarlandığında her iş yaptırılabilir", "28 Şubat sürecinde BÇG olarak çalıştı, iyi haber toplar", "Dincilerin davalarında kullanılabilir." şeklinde fişlemeler yer aldığı görüldü.

Mahkemenin onaylamasının ardından avukatlara dağıtılan ÇYDD üyelerinin sanık sıfatıyla yer aldığı iddianamede, çarpıcı bilgiler yer alıyor. ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'nde ele geçirilen bilgisayarın hard diski üzerinde yapılan incelemede TSK mensuplarına ait fişlemelerin yer aldığı "ÇYDD son liste" isimli bir listeye rastlandı. Bu listede TSK mensubu olduğu anlaşılan toplam 52 kişinin isimlerinin, rütbelerinin ve görev yaptıkları yerlerin yazılı olduğu görüldü. 'Yeni' isimli sayfada ise TSK mensubu olduğu anlaşılan 37 kişinin isimleri ve rütbelerinin yazılı olduğu ve personelle ilgili not şeklinde ayrıntıların yazılı olduğu dikkat çekiyor.

Notlar arasında "Çiğ köfte rakı partilerini sever, kadın ayarlandığında her iş yaptırılabilir", "28 Şubat sürecinde BÇG olarak çalıştı, iyi haber toplar", "dincilerin davalarında kullanılabilir", "Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın emir subayı olup kritik işlerde devreye sokulabilir. Fırtına'nın tüm sırlarını bilir, banka hesapları ve bayanlarla birlikte fotoğrafları var" şeklinde fişlemelerin olduğu görüldü. Bu notların hemen yanında ÇYDD üyesinin şubesi ve TSK mensubu ile akrabalık ilişkisinin "erkek kardeşi, oğlu, kocası, kızı" şeklinde belirtildiği gözlendi.

'Hepsi' isimli bir Excel dosyasında ise 3 bin 527 kişinin isminin karşısında "bölücü-yıkıcı faaliyet', 'organize' , "PKK", "organize+bölücü-yıkıcı faaliyet+diğer adli" şeklinde ibarelerin yazılı olduğu görüldü. Bu ibarelerin hemen yanında ise adı geçen şahsın hangi suçla ilgili yada hangi terör örgütü ile ilgili işlem yapıldığının yazılı olduğu da dikkatleri çekiyor. Bu kapsamda birçok şahsın karşısında "yasa dışı silahlı örgüt kurmak, anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkmak ve uyuşturucu kaçakçılığı yapmak" gibi suçlardan işlem yapıldığı belirtiliyor. Toplam 2 bin 740 kişi hakkında "PKK, PKK/KADEK, DHKPC, İBDA-C, MLKP, TDKP, THKO, THKP, THKP-C, TİKKO" gibi terör örgütleri kapsamında işlem yapıldığı da yazılı olduğu gözlendi.

Ayrıca, "ÖRGÜT_ÇYDD" isimli excel dosyası içerisinde; 560 kişinin "Yasadışı silahlı örgüt kurmak veya katılmak kapsamında yargılanmıştır, 1998 yılında Devletin bütünlüğüne karşı cürümler kapsamında yargılanarak ağır hapis cezasına çarptırılmıştır, Türklüğü, anayasal kuruluşları, adliyeyi tahkir kapsamında yargılanmıştır, Anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak kapsamında yargılanmıştır..." şeklinde bilgilerin yazılı olduğu tespit edildi.