ÇEV Baykal'ı istifaya davet etmiş: Yerinize gelecek kurmaylardan birisine güveniyoruz

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) üyelerine yönelik hazırlanan iddianameye göre, ÇEV'in Deniz Baykal'ı CHP Genel Ba

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) üyelerine yönelik hazırlanan iddianameye göre, ÇEV'in Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı'ndan istifaya davet etmiş. ÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Mertçan tarafından kaleme alındığı belirtilen yazıda, Deniz Baykal istifa edip CHP'ye hizmet etmeye davet edilmiş. Yazıda, Baykal'ın yerine gelecek kurmaylardan birisine güvenildiği de ifade edilmiş.

İddianamede, ÇEV Genel Merkezi'ne ait bilgisayarda yer alan belgelere yer verildi. ÇEV Genel Merkezine ait IBM marka bilgisayarda yer alan "baykal.doc" isimli dosyada, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal şu sözlerle istifaya davet edilmiş: "Emine Hanım'ın ilginç kıyafeti ve tavrıyla devletimizi temsil etmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren sayın milletvekilini azarlayarak halkın açılma kanısına kapılma v.b. gariplikler CHP liderine ve CHP'ye yakışmamaktadır. Halkımız gerçek özlem ve gereksinimlerini algılamakta zorlanan liderler hiç olmazsa istifa etmek suretiyle yerlerini boşaltmak basiretini gösterebilmelidirler."

"Sayın Baykal'a.doc" isimli yazan kısmında ÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Mertcan'ın isminin bulunduğu bir başka belgede ise, ÇEV Deniz Baykal'ı istifaya davet etmekle kalmamış, Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyması halinde destekleneceği de belirtilmiş. Yerine gelecek kurmaylardan birisine de güvendikleri belirtilen yazıda şu ifadeler yer almış: "Sayın Baykal artık bu adamları başımızda görmek istemiyoruz. Bütün iş size düşüyor. Büyük parti ve muhalefet olarak yapabileceklerinizi yapmayıp yine bizi bunlara teslim eder ve Türkiye'yi karanlıklara boğarsanız, bu halk ve tarih sizi affetmeyecektir. Eğer cesaretiniz yoksa, istifa edin ve cumhurbaşkanlığına adaylığınızı koyun. İnanıyoruz ki oraya herkesten daha çok yakışacaksınız ve bunu daha iyi başaracaksınız. Yerinize gelecek kurmaylarınızdan birine güveniyoruz. Lütfen bu tarihi olayı gerçekleştirin ki ileride saygıyla anılabilesiniz."