Başbakan Tayyip Erdoğan'dan Arapça deyimle cevap: Men dakka dukka

Erdoğan, Batum'un desteklediği öğrenciler tarafından susturulmasını bu ilginç Arapça deyimle "Men dakka dukka" gündeme getirdi

Başbakan Tayyip Erdoğan'dan Arapça deyimle cevap: Men dakka dukka
Erdoğan, Batum’un desteklediği öğrenciler tarafından susturulmasını bu ilginç Arapça deyimle gündeme getirdi. Hükümetle öğrenciler arasındaki yumurta polemiği dinmiyor. Öğrencileri “illegal örgüt üyesi” ilan ederek hedef haline getiren Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda kısasa kısas istedi. Türkçe karşılığı “Kim vurursa ona da vururlar” anlamına gelen “Men dakka dukka” örneğini verdi. Yumurta eylemcilerine "Akşam omlet yapın" diyen Erdoğan, CHP liderine, "Muhtardan belge alamadın, belge kim sen kim" diye yüklendi.Başbakan Erdoğan yumurtalı eylemcilere destek veren CHP'ye yüklendi: Ana muhalefet partisi ve eylemlere destek verenler demokrasi perdesi arkasında faşizm yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde AK Partili Burhan Kuzu'ya yumurtalı saldırı yapan öğrencilere yönelik tepkisini dün de sürdürdü. Erdoğan, 'Fırsat olsa kendilerine 'Bu kadar hakikaten bol paranız var, şöyle güzel bir omlet yapın da akşama omlet yiyin' derdim' diye konuştu.

Erdoğan, dün AKP Genel Merkezi'nde yapılan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve öğrenci eylemlerine yüklendi. Kılıçdaroğlu ile grup konuşmaları üzerinden sürdürdüğü polemiği devam ettiren Erdoğan, şunları söyledi:

WIKILEAKS ERGENEKON

Olmayan şeyin hiçbir zaman delili olmaz. Geçmişte Ergenekon'dan besleniyorlardı. Baktılar ki WikiLeaks belgeleri Ergenekon ile benzer bir işi yapıyor, aynı vazifeyi görüyor, sorgusuz, sualsiz WikiLeaks belgelerine sarıldılar. İftirayı dahi kendileri üretemiyorlar, yabancı diplomatlardan ödünç alıyorlar. Yabancı internet sitelerinin iddialarını alıp, onun borazanlığını yapıyorlar.

MUHTARDAN BELGE ALAMADIN

İsviçre bankalarında hesabımızın olmadığını en sert bir şekilde söylediğimizde, yüzleri kızaracağı yerde, utanacakları, sıkılacakları yerde, 'Belgesini getir' diyorlar. Sen 12 Eylül halkoylamasında gidip, muhtardan belgeni alamadın oy kullanamadın ki. Şimdi kalkmış bizden belge istiyor. Belge kim, sen kim?

BİR FISTIK YEŞİLİ KALDI

Ben, 'ispat edin, hesapları bulun, hem o hesaptaki paraları, hem malvarlığımı size bağışlayacağım' diyorum. Açıklama yapıyor, 'Biz haram para istemiyoruz.' Anadolu'da güzel bir söz vardır: 'Her boyayı boyadın, bir fıstık yeşili kaldı.' İsviçre'deki bankaları tespit ettiler, 8 hesabı tespit etmişler, bunların belgesini bulmuşlar, oturdular bu para 'helal mi haram mı', sıra ona geldi. Aralarında bunu tartışıyorlar.

BURSLAR 5 KAT ARTTI

Göreve geldiğimizde 45 lira burs alan üniversite gencine yılbaşında 250 lira burs vereceğiz. Neyin eylemini yapıyorlar?

MEN DAKKA DUKKA

Üniversitelerde baskı ve şiddet uygulamayı özgürlük arayışı gibi gösterenler, demokrasi perdesi altında faşizm yapmaktadırlar. Ana muhalefet partisinden teşvik gören eylemciler, faşizm özentilerini daha fazla sergiler hale geliyorlar.Önce ana muhalefetin temsilcisi, iktidarı faşistlikle damgalarken, biraz sonra 'yaptıklarınız faşizan baskıdır' diyerek öğrencilere hitap ediyor. Ne oldu? Arapların bir atasözü var: 'Men Dakka Dukka' Vurursa veya dak ederse, ona da vururlar, dak ederler. Olay bu. Bugün sırf hükümete karşılar diye bu illegal eylemleri teşvik edenler, okşayanlar yarın değil hemen anında o kitlenin hedefi oldular. Ertesi gün çıkıp, genel başkanı ile birlikte eylemi mazur göstermenin gayretine girdi.