Evini Su Basan Vatandaş Belediye Ekiplerine Saldırdı

Bingöl'de yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı şehir merkezine yağmur olarak düşerken, tıkanan kanalizasyon sistemi nedeniyle birçok evi su bastı.

Evini Su Basan Vatandaş Belediye Ekiplerine Saldırdı
Dün akşam saatlerinden itibaren devam eden sağanak yağmur sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Akşam etkisini sürdürerek devam eden yağmur sularını kaldıramayan kanalizasyon sistemi birçok yerde patlak vererek binaların bodrum katlarına aktı. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi TOKİ 2. Ada 6. Blok önünde tıkanan logar suları binanın bodrum katına akmaya başladı. Kısa bir sürede Saim Kına'nın evinde bulunan bütün eşyalar su altında kaldı. Bingöl Belediye Başkanlığı'nı arayan Saim Kına, yardım
talebinde bulundu. Belediye ekiplerinin zamanında gelmemesi, ev sahibi ve çevredeki vatandaşları çileden çıkardı. Yaklaşık 3,5 saat sonra olay yerine gelen belediye ekipleri evi su altında kalan vatandaşın saldırısına uğradı. Eşyaları tamamen su altında kaldığı için sinirlenen ev sahibi 3,5 saat sonra olay yerine gelen belediye ekiplerine saldırdı. Ekiplere saldıran ev sahibi çevredeki vatandaşlar tarafından zorlukla zapt edildi.
Bina yöneticisi Murat Bor, evi su bastıktan sonra Belediye Başkanlığı'nı arayarak ekip istediklerini ancak 3,5 saat sonra ekiplerin olay yerine geldiğini söyledi.
Evi su altında kalan Saim Kına, ise banyoya giren çocuğunun bu olayı fark ettiğini ve hemen belediye ekiplerine haber verdiklerini söyledi. Kına, "Saatlerce bekledik ama belediye ekipleri gelmedi. Uzun süre gelmedikleri için evdeki bütün eşyalar su altında kaldı" dedi.
Öte yandan sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimleri beyaz örtüye bürüdü. Bingöl-Elazığ, Bingöl-Muş, Bingöl-Erzurum ve Bingöl-Diyarbakır karayolunda etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışı etkisini sürdürerek devam ediyor.
(AKK-MSA-Y)