Ayvalık'ın Arka Sokaklarında 'Beyaz Sayfa' Açılıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sanatsal çalışmalarını sosyal hayatla harmanlayan Şeref Çetin Tiyatrosu, Ayvalık'ın Hamdibey, Yenimahalle, Sanayi Sitesi gibi mahalle ve sokaklarında 'Beyaz Sayfa' adlı tiyatro oyununu sergilemeye hazırlanıyor

Ayvalık'ın Arka Sokaklarında 'Beyaz Sayfa' Açılıyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sanatsal çalışmalarını sosyal hayatla harmanlayan Şeref Çetin Tiyatrosu, Ayvalık'ın Hamdibey, Yenimahalle, Sanayi Sitesi gibi mahalle ve sokaklarında 'Beyaz Sayfa' adlı tiyatro oyununu sergilemeye hazırlanıyor.
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında tiyatroyu halkın ayağına götürmeyi amaçlayan Şeref Çetin, yeni sezonda mahalle aralarında yepyeni oyunlar sahneleyecek. Şeref Çetin Tiyatrosu, 15 Aralık tarihinden itibaren Ayvalık merkez ve Cunda olmak üzere çeşitli mahallelerde oynanacak Beyaz Sayfa adlı tiyatro oyununun hazırlıklarını tamamladı.
Şeref Çetin'in yazıp yönettiği Beyaz Sayfa'nın oyunculuklarını ise Hakkı Durmaz, Nalân Durmaz, Cem Yorulmaz, Osman Çelik, Deniz Afacan, Genco Erbil Tözün, Serdar Aydemir, Selman Kelekçiler, Şenol Akpınar, Gözde yavuz, Esra Dinç, Sevgi Yami, Saba Demirören, Mehmet Ali Cengiz, İlknur Bayram, Eray Şimşek ve Şeref Çetin üstlendiler.
Oyunda teknolojinin hayatı nasıl yozlaştırdığı ve kişinin sosyal yaşamdan uzaklaşmasına dikkat çekiliyor. Popüler kültüre kendini kaptıran bir anne, internet oyunlarına bağımlı bir çocuk ile idealist, memur bir babanın güncel yaşamının anlatıldığı Beyaz Sayfa'da, Kütüphane Haftası öncesi kitap okumanın önemine vurgu yapılıyor. Kimseyi eleştirmek istemediklerinin altını çizen Şeref Çetin, "Tiyatral bir anlatımla kitaptan uzaklaşmanın yarattığı sorunları dile getirmek istedik" dedi.

15 AYRI MAHALLEDE OYUNLARINI SERGİLEYECEKLER
Çetin, hedeflerinin Beyaz sayfa'yı Ayvalık'ın 15 ayrı mahallesinde sahnelemek olduğunu belirterek, oyunun baskı sponsorluğunu üstlenen Cunda Artur Restorant'a da teşekkür etti. Şeref Çetin Tiyatrosu, 7 Ocak 2011 tarihinde İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde 'Yaşamın Kıyısında' ,8 Ocak 2011 tarihinde ise yine İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde Decameron Öyküleri'nden oluşan 'Komik Haller' adlı oyunları sahnelemeye hazırlanıyor. Tiyatro grubu, 28 Şubat'ta Ayvalık'ın köylerinde 'Ormanda' oyununu sahneleyecek.