Ak Parti Tirebolu İlçe Başkanının İstifasının Ardından

AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı Hüseyin Dost'un kendisini istifa etmeye zorladığı yönündeki iddialarını cevaplayan AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, kendini savundu.

Mehmet Geldi, Tirebolu ilçe Başkanı Hüseyin Dost'un ve Yönetim Kurulu'nun görevden alınmasıyla ilgili bir talebi olmadığını belirtti.
Mehmet Geldi, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Tirebolu İlçe Yönetim Kurulu'nda 28 asil ve yedek üyenin yönetim kurulunun tekrar yapılanması amacıyla istifa ettiğini hatırlattı. İstifalar nedeniyle AK Parti Tirebolu İlçe Yönetim Kurulu'nun münfesih hale geldiğini kaydeden Geldi, istifaya zorlandığını öne süren ilçe başkanı Dost'un iddiasının doğru olmadığını söyledi.
AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı Hüseyin Dost ve İlçe Yönetim Kurulu'nun görevden alınmasıyla ilgili bir talebinin olmadığını ifade eden Geldi, "Tirebolu ilçe başkanımız AK Parti'ye güzel hizmetleri geçmiş bir kardeşimizdir. Kendisinin görevden alınması için bir talebimiz olmamıştır" dedi.
Tirebolu teşkilatının, Tirebolu'da daha sağlıklı bir yapılanma ihtiyacının ortaya çıktığını anlatan Geldi, şöyle konuştu: "Bu talepleri AK Parti Genel Merkezi'ne iletilmiştir. Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız Mahmut Göksü, Genel Merkez Giresun Koordinatörü Zonguldak Milletvekili Sayın Fazlı Erdoğan, Tirebolu Teşkilatı ile istişarelerde bulunmuşlardır. Kendileri değerlendirme aşamasında iken Tirebolu İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden 17 kişi ve yedek üyelerden 11 kişi AK Parti Tirebolu ilçe
Teşkilatı'nın yeniden yapılandırılmasına fırsat vermek amacıyla istifa etmişlerdir."
Tirebolu İlçe Teşkilatı ve ilçe başkanının görevden alınması yönünde hiçbir zaman talebi olmadığını anlatan Geldi, şunları söyledi: "Esasen Milletvekili Hacı Hasan Sönmez ve il başkanının ya da diğer milletvekillerinin teşkilatlar üzerinde bir hesabı olamaz. AK Parti'nin teşkilat yapısı ve milletvekili aday belirleme yöntemi buna engel olmaktadır. Dolayısıyla Tirebolu İlçe Başkanlığı, Tirebolu İlçe Yönetim Kurulu'nun talebi üzerine istifa etmeleri ile münfesih hale gelmiştir."
Geldi, Hüseyin Dost'a, AK Parti'ye bugüne kadar yaptığı hizmetleri ve bundan sonra da yapacağı katkı ve hizmetleri için teşekkür etti.